Newsroom

Newsroom

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ: Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το σοκ από τον θάνατο της μητέρας μου

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από το χαμό της πριγκίπισσας Νταιάνας και όπως αποκάλυψε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ από το χαμό της μητέρα του.

58f75a8e1dc5242b588b46b3

«Το σοκ είναι το μεγαλύτερο γεγονός και ακόμη το αισθάνομαι για τη μητέρα μου, 20 χρόνια μετά», δήλωσε ο Ουίλιαμ σε ντοκιμαντέρ του BBC που θα προβληθεί αύριο.

«Έχω ακόμη το σοκ μέσα μου. Ο κόσμος λέει ‘το σοκ δεν μπορεί να διαρκεί τόσο πολύ’ αλλά διαρκεί. Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Είναι μια τόσο απίστευτα δυνατή στιγμή στη ζωή σου που δεν σε αφήνει ποτέ. Απλώς μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι», πρόσθεσε ο Ουίλιαμ, σύμφωνα με αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ.

Η εξομολόγηση αυτή του πρίγκιπα Ουίλιαμ έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την παραδοχή του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ότι έζησε μια περίοδο «απόλυτου χάους» πριν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει το τραύμα.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος Χάρι σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στην εφημερίδα The Telegraph δήλωσε ότι αρκετές φορές έφθασε σε «πλήρη κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι έζησε μια περίοδο «απόλυτου χάους» πριν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Εξήγησε ότι πέρασε χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να ξεχάσει αυτό που είχε αισθανθεί μαθαίνοντας τον θάνατο της μητέρας του.


Η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, όταν ο Ουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρι 12 χρονών.

Τα δύο αδέλφια μίλησαν ανοικτά στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, τον τερματισμό του στιγματισμού των ψυχικά νοσούντων και την προτροπή ο κόσμος να μιλά ανοικτά παρά να πνίγει τα συναισθήματά του.