Newsroom

Newsroom

H ενημέρωση Τσιόδρα–Χαρδαλιά γίνεται με προκάτ ερωτήσεις

Η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά συγκεντρώνει δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς όλοι θέλουν να μάθουν τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα.  

5060081 0 0

Δικαίως, λοιπόν, σχεδόν το σύνολο των ειδησεογραφικών μέσων, τηλεοράσεις και site μεταδίδουν ζωντανά την απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκο Χαρδαλιά. Live η ενημέρωση, αλλά επί της ουσίας όχι ζωντανή.

 Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει στους δημοσιογράφους και στην ενημέρωση μια ιδιότυπη καραντίνα. Στους τηλεοπτικούς δέκτες όσο κι αν βλέπετε σε απ’ ευθείας σύνδεση τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι ερωτήσεις δεν υποβάλλονται σε πραγματικό χρόνο. Σε απλά λόγια οι ερωτήσεις είναι προκάτ.

Η διαδικασία που έχουν κληθεί να ακολουθούν οι δημοσιογράφοι τούς υποχρεώνει να υποβάλλουν πριν από τη συνέντευξη Τύπου τις ερωτήσεις τους. Από τις ερωτήσεις που υποβάλλονται επιλέγονται έξι και στη συνέχεια, μόνο σε αυτές, σε «ζωντανή σύνδεση», δίνονται απαντήσεις.

Συνήθως δε, δεν δίνονται απαντήσεις σε όλες  τις ερωτήσεις γιατί έχουν καθορίσει η συνέντευξη Τύπου να μη διαρκεί πάνω από 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών ανακοινώσεων από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά. H δε επιλογή των ερωτήσεων γίνεται μέσω rotation…

 Μέχρι τώρα ξέραμε ότι στον κορονοϊό χρειάζεται να κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλον για να μην κολλήσουμε ή μεταδώσουμε τον ιό. Σε αυτού του τύπου την ενημέρωση-καραντίνα οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων υποβάλλονται από απόσταση και οι αξιωματούχοι έχουν όλη τη χρονική απόσταση για να προετοιμάσουν κατάλληλα τις απαντήσεις.

 Ίσως έτσι εξηγείται, που είναι από τις ελάχιστες -αν όχι οι μόνες- συνεντεύξεις Τύπου που κυβερνητικοί αξιωματούχοι παίζουν στα δάχτυλα τις απαντήσεις – φαρσί τα μιλούν on camera.

 Έτοιμες πλατφόρμες και εφαρμογές υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ώστε να μπορούν να υποβάλλονται ζωντανά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Και στο τέλος κάθε συνέντευξης Τύπου, όλοι θα γνώριζαν και ποιες ερωτήσεις τελικά δεν έλαβαν απάντηση. Γιατί και αυτό έχει τη σημασία του. 

Από ποιον ιό, άραγε, κινδυνεύει η ζωντανή ενημέρωση;

Πηγή: artinews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…