NewsRoom
07/07/2018, 08:10

Η ελληνική επιχειρηματικότητα του internet

Ποιες είναι οι προοπτικές της επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα; Πώς έχει μεταβληθεί η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο επιχειρείν κατά τα χρόνια της κρίσης και τι εμπόδια εξακολουθεί να αντιμετωπίζει; Ποιες πρόσφατες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες γεννούν αισιοδοξία για το οικονομικό μέλλον της χώρας;

NewsRoom 07/07/2018 | 08:10

Αυτά τα θέματα κλήθηκε να απαντήσει ο ιδρυτής της E-BASE.gr στο koutipandoras.gr.

Βασίλη, πες μας λίγα λόγια για αυτό που έχεις κατασκευάσει στο χώρο της τεχνολογίας που ονομάζεται E-BASE.GR ;

Καλημέρα. Η E-BASE.GR είναι το σπίτι μου κάτι παραπάνω από μια εταιρεία. Εδώ και 15 χρόνια έχουμε γεννήσει τον μηχανισμό εξυπηρέτησης πελατών στο χώρο του internet (όταν ακόμα το διαδίκτυο ήταν στα πρώτα του βήματα εμείς επενδύαμε σε αυτόν τον τομέα).

Καθημερινά δουλεύουμε με τους συνεργάτες μου για αυτό που πιστεύουμε όσοι εργαζόμαστε μαζί ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Τι εννοείς όμως πραγματική υποστήριξη γιατί ομολογώ δεν το έχω ακούσει ξανά. Οι άλλες εταιρείες του χώρου δεν προσφέρουν ίδιο ή παρόμοιο με το δικό σας;

Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι και εταιρείες αλλά αυτό που κάνουμε εμείς πραγματικά διαφέρει (για την ακρίβεια το κάνουν 3-4 εταιρείες στο χώρο). Προσφέρουμε εκείνον τον μηχανισμό μέσω ενός συστήματος (ανθρώπων και συστημάτων) που λύνουμε το πρόβλημα σε λίγα λεπτά ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, και αν το πρόβλημα δεν λύνεται τότε σου ΑΠΑΝΤΑΜΕ την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ. Έχουμε καταφέρει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της αγοράς να εξαλείψουμε το χρόνιο πρόβλημα του κόσμου «στέλνω και δεν απαντάει κανείς» ή «έχω στείλει εδώ και κάμποσες μέρες και δεν με έχουν ενημερώσει».

Πες λίγα λόγια παραπάνω όμως για αυτό όλο το κομμάτι :

Η εταιρεία μας ( www.e-base.gr ) απαρτίζεται από τεχνικούς/προγραμματιστές που κατασκευάζουμε εφαρμογές για το internet και διάφορα web tools και web sites. Το επίπεδο υποστήριξης όπως σας είπα είναι πολύ υψηλό και είναι δικό μου προσωπικό όραμα όπου προσπάθησα να το περάσω τόσο στους συνεργάτες μου αλλά και στους πελάτες μας. Επιμένω τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι γιατί για μένα το παν είναι να μπορείς να προσφέρεις πραγματική υποστήριξη προς τον τελικό χρήστη αμέσως μετά την συνεργασία μαζί του και αυτό που λείπει από την Ελλάδα. Δεν μας αρκεί εμάς να κάνουμε μια καλή πώληση-συνεργασία προς τον πελάτη, μας αρκεί να του λύσουμε άμεσα το όποιο πρόβλημα έχει για να συνεχίσει να δουλεύει σωστά η υπηρεσία / προιόν που αγόρασε.

Καθιερώνουμε το 24ωρο support στον τομέα του internet. Όπως προείπα παραπάνω το κάνουν 3-4 εταιρείες στο χώρο πάρα πολύ καλά, απλά εμείς έχουμε επενδύσει αρκετά σε αυτό το κομμάτι τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπους. Σκεφτείτε ότι μπορεί ένας τεχνικός μας να κάνει μπάνιο στην Θάλασσα το καλοκαίρι και ταυτόχρονα σε λιγότερο από 5’ λεπτά να λύσει ή να βοηθήσει τον πελάτη που έχει πρόβλημα με τα e-mail του χωρίς καν να χρειαστεί ο πελάτης να πάρει τηλέφωνο.

Βασίλη αν επιτρέπεται πόσο ετών είσαι ; Και πόσα άτομα εργάζονται στην επιχείρηση σας ;

Είμαι 35 ετών και στην επιχείρηση μας μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες είμαστε 12 άτομα με αυξητικές τάσεις.

Ποιοι είναι οι πιθανοί πελάτες σας που μπορεί να σας προσελκύσουν ;

Οι πελάτες μας είναι κυριολεκτικά όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να επωφεληθούν από το internet και να αναπτύξουν την επιχείρηση τους. Από τον νέο επιχειρηματία που ξεκινά στα 18 του χρόνια μέχρι και τον έμπειρο έμπορο που είναι χρόνια στην αγορά. Στην E-BASE.GR έχουμε αναπτύξει έναν μηχανισμό όπου θα αφουγκραστούμε τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας θα τον συμβουλέψουμε για το σωστό digital marketing που πρέπει να ακολουθήσει μαζί μας και σε συνεργασία με την εμπειρία των ανθρώπων μας και τον τεχνικό δυναμικό επί ποδός συνεχώς μαζί του θα αναπτύξουμε το site του ή την εφαρμογή του ώστε να του αποφέρει χρήματα και ταυτόχρονα να μπορέσει να μπει δυναμικά στο χώρο του internet.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που νέοι άνθρωποι να έχουν καταφέρει τόσα ωραία πράγματα και για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την χώρα μας!

Σε ευχαριστώ πολύ άλλα τα μπράβο αξίζουν σε όλους μου τους συνεργάτες χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Κυριολεκτικά υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτό που βλέπει ο κόσμος που κάνουν παραγωγική εργασία ώστε σε 5-10 λεπτά να λυθεί το όποιο πρόβλημα προκύψει. Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εκ μέρους όλης της ομάδας μου θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή σε παλιούς και νέους επιχειρηματίες να μην φοβηθούν την δύναμη του internet και να προωθήσουν τις επιχειρήσεις.

Η γνώση είναι δύναμη! Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και αφήστε τους να σας κατευθύνουν!

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.