H Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, με δύο C-130

Ο κ. Μητσοτάκης ανεφερε ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

c130

Στην απόφαση η Ελλάδα να στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία κατέληξε η σύσκεψη που είχε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Πληροφορίες του ANT1  αναφέρουν πως η Αθήνα θα στείλει στο Κίεβο μεταξύ άλλων τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, πυρομαχικά και εκτοξευτές ρουκετών. Κάτι τέτοιο αν επιβεβαιωθεί σημαίνει επικίνδυνη  στρατιωτική εμπλοκή της χώρας, κάτι που δεν επιθυμεί κανείς αυτήν την ώρα με το κλίμα στην Ουκρανία μιας γενικευμένης σύρραξης (σ.σ και άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν στρατιωτικό εξοπλισμό) να κρέμεται σε μια κλωστή. Επίσης εύλογο το ερώτημα Έλληνα ομογενή στην Ουκρανία, από που θα εισέλθει ο εξοπλισμός για να φτάσει στα χέρια των Ουκρανών 

 

Δένδιας: Η ασφάλεια Ελλήνων πολιτών και Ομογενών ύψιστη προτεραιότητα

Τηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον Γενικό Πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση, είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους Ομογενείς στην Ουκρανία. 

Όπως σημειώνεται, στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας. 

Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η Πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της υποδοχής πολιτών που έρχονται στην Μολδαβία και την Ρουμανία από την Ουκρανία.

 

 

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…