Η… εκλεκτή διπλοθεσίτισσα του Σταϊκούρα: Ήταν ταυτόχρονα στο πολιτικό του γραφείο και στην Attica Bank

Την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση της Αικατερίνης Ζευγώλη, μέλους του ΔΣ της Attica Bank από το 2012 και παράλληλα διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα, φέρνει στο φως δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

57eb6f301dc524285c8b4623

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αικατερίνη Ζευγώλη εξελέγη στο ΔΣ της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου του 2012 ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του, θέση στην οποία παρέμεινε για 15 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Ιδιαίτερα το διάστημα Ιούνιος 2013-Φεβρουάριος 2014 αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην τράπεζα.

Λίγο πριν εκλεγεί μέλος του ΔΣ της Attica Bank είχε διοριστεί, στις 9 Ιουλίου 2012, ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών, «διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα», όπου και παρέμεινε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκείνη την εποχή νόμο, «ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, όπως επίσης σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματός τους». Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Η Αικατερίνη Ζευγώλη είχε τη δυνατότητα και τη νομιμοποίηση να καταλαμβάνει παράλληλα και τις δύο θέσεις, δηλαδή στο Δ.Σ. της Attica Bank και στο πολιτικό γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα;

Και όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών, χωρίς η Αικατερίνη Ζευγώλη να κατέχει τους ανάλογους τίτλους σπουδών που θα δικαιολογούσαν το «βαρύ» βιογραφικό της, με περάσματα από την Τράπεζα Κρήτης, την Τράπεζα της Ελλάδος, την BNP Paribas και την Τράπεζα Πειραιώς, προτού αναλάβει πόστα στην Attica Bank (έφτασε ως τη θέση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας)…

Μαξίμου: Διαψεύδονται από τις ίδιες τις πράξεις τους

«Αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το “άσπρο μαύρο”, διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους» τονίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στενή συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα φέρεται να υπηρετούσε παράλληλα, τόσο ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού, όσο και ως μέλος του ΔΣ της Attica Bank και στέλεχος της τράπεζας και, μάλιστα, σε θέση αυξημένης ευθύνης.

«Ταυτόχρονα» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές «σε ό,τι αφορά την ίδια, εγείρονται ερωτηματικά για την επιστημονική της επάρκεια και, ενδεχομένως, για τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών που παρουσιάζει στο βιογραφικό της και βάσει των οποίων πιστοποιήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος και διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση μετακλητής υπαλλήλου».

Και θέτουν το ερώτημα: «Αλήθεια, ο κ. Σταϊκούρας, η τότε διοίκηση της Attica Bank, οι αρμόδιοι φορείς της ΤτΕ, είχαν ελέγξει την πληρότητα και τη νομιμότητα των στοιχείων αυτών; Η μήπως όταν αφορά τα “δικά μας παιδιά”, τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία;».

Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο, διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων