«H e-food δίνει το ”όπλο” στους καταστηματάρχες για να πυροβολούν…μέσω αξιολόγησης τους διανομείς»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει  στους εργαζόμενους της efood η απόφαση της εταιρίας  να προχωρήσει πάλι  σε αλλαγές του εργασιακού καθεστώτος για τους διανομείς της, με φόντο αυτή την φορά την αξιολόγηση από τους καταστηματάρχες!

5258001

Μετά την οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είχε προκαλέσει η απόφαση της efood ( την οποία και ανακάλεσε μετά)  με το οποίο η εταιρεία είχε προτείνει στους διανομείς  να συμμετάσχουν στο σχήμα συνεργασίας freelancing, και ήδη είχε προχωρήσει  σε μη ανανέωση συμβάσεων για 115 διανομείς, τώρα αφού κόπασε το τζουνάμι των αντιδράσεων επιστρέφει και ανοίγει παραθυράκι… για νέες απολύσεις ή λήξεις συνεργασίας.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων της efood Θεσσαλονίκης, στο Koutipandorasη εταιρία “πέρασε” στα συνεργαζόμενα καταστήματα σύστημα αξιολόγησης διανομέων. Μια αξιολόγηση για την οποία όχι μόνο δεν πήρε την γνώμη των εργαζομένων , όπως δεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο , αλλά δεν μπήκε καν στο κόπο να τους ενημερώσει. Με αποτέλεσμα να γίνει εν αγνοία τους αυτή η διαδικασία, η οποία γεννάει πολλά ερωτηματικά

 Βάζει τα καταστήματα να αξιολογούν  τους διανομείς που κάτω από αντίξοες συνθήκες  (μια δουλειά που έχει αποδειχθεί το πόσο επικίνδυνη είναι, στην οποία ορισμένοι έχουν πληρώσει με την ζωή τους), μέσω μιας υποκειμενικής αξιολόγησης, της οποίας οι διαθέσιμες επιλογές στοχεύουν να χαρακτηρίσουν τον διανομέα “μειωμένης απόδοσης” χρησιμοποιώντας τα λάθη της εταιρίας να τα μεταφέρει στους διανομείς. 

Δηλαδή  την ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις, για τυχόν λάθη στις παραγγελίες και για τα διαρκή προβλήματα της εφαρμογής, που επανειλημμένα έχουνε  επισημάνει οι εργαζόμενοι  αλλά καμία απάντηση, ούτε βελτίωση, είδαν.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι  το μόνο που είδανε είναι να καθιερώνεται η αυτόματη παράδοση των παραγγελιών, τα επιπλέον βήματα για άφιξη στο κατάστημα και στον πελάτη, και τέλος η αξιολόγηση τους!

Όπως ανέφερε στο Koutipandoras ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της efood θεσσαλονίκης, κ.Ηλίας Νεοχωρίτης, όλες αυτές είναι κινήσεις,  έχουν ως  στόχο τον περαιτέρω έλεγχο και εντατικοποίηση της εργασίας των διανομέων  αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος και να χαθούν ζωές στον βωμό του κέρδους . 

Ο Ηλίας Νεοχωρίτης, βλέπει ότι «μετά τον αγώνα που κάναμε τον Σεπτέμβρη, και  η εταιρεία αναγκάστηκε επί της ουσίας να καταργήσει την αξιολόγηση, που έκανε, και μέσω αυτής επιχείρησε να απολύσει 115 διανομείς, τώρα επαναφέρει από την πίσω πόρτα μια άλλου τύπου αξιολόγηση, το ίδιο αναξιόπιστη! Μήπως να περιμένουμε και απολύσεις ή λήξεις συνεργασίας ή όπως αλλιώς θα τις ονομάσει;

Δηλαδή η εταιρία δίνει ουσιαστικά  το όπλο στου μαγαζάτορες  (που ήδη έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και τα φέρνουν ίσα βάρκα ίσα γυαλό  δεν μπορούν να έχουν προσωπικό) , και αυτοί θα πυροβολάνε… την στιγμή που  θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα σπασμένα τους. 

 Η  εταιρία θα προσπαθήσει να σταθεί πάντα στην αρνητική αξιολόγηση. Ακόμα και αν θα είναι το ένα μαγαζί απο τα 10 που θα την κάνει.» 

Όσο για το περίεργο της ….αξιολόγησης ορισμένα από τα κριτήρια είναι: 

-Αργοπορημένη άφιξη στο κατάστημα παραλαβής της παραγγελίας. Φυσικά δεν υπολογίζεται αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, η κίνηση στους δρόμους η κάποιο ατύχημα 

-Γρήγορη άφιξη στο κατάστημα παραλαβής.  Δηλαδή οι διανομείς θα πρέπει να κρύβονται και να φτάνουν στο κατάστημα όταν θα είναι έτοιμη η παραγγελία  

-“Δεν τήρησε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης”

– “Ξέχασε προϊόντα” –αόριστη διατύπωση καθώς αυτό είναι δουλεία του καταστηματάρχη η παραγγελία να είναι σωστή

-“Μη επαγγελματίας”- Αόριστη διατύπωση

Οι εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά ζητούν:

 Άμεση κατάργηση της αξιολόγησης των διανομέων
 Εκκαθάριση των ταμείων και καθιέρωση on line συστήματος
ελέγχου των ταμείων μας
 Μείωση των τεράστιων αποστάσεων και καθιέρωση μέγιστης
ακτίνας παραλαβής και παράδοσης των παραγγελιών
 Παροχή από την εταιρεία επιπλέον εξοπλισμού ατομικής
προστασίας
 Να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το σωματείο μας

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…