Newsroom

Newsroom

H δικαιοσύνη λειτουργεί…. στη Χίο!

Κάθειρξη επτά χρόνων χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Χίο, σε κάτοικο της Μυτιλήνης, που τραυμάτισε τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές που συγκεντρώνει τα καροτσάκια έξω από το LIDL, όταν του ζήτησε να μην παρκάρει σε θέσεις ΑμΕΑ  

prosfygas

Ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου σε 31χρονο σήμερα κάτοικο της Αγιάσου που στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 είχε επιτεθεί και τραυματίσει σοβαρά στο χέρι τον 49χρονο σήμερα μετανάστη από το Μπαγκλαντές, Εσμάν Ουντίν.

Ο Εαμάν Ουντίν καταγωγής Μπαγκλαντές, είναι γνωστός μετανάστης στη Λέσβο εδώ και πολλά χρόνια. Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο του σούπερ μάρκετ LIDL όπου συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών και γενικότερα επιμελείται το χώρο, ζήτησε στο πλαίσιο της δουλειάς του από πελάτη να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑΜΕΑ.

Τότε ο Αγιασώτης ο οποίος εξέλαβε την παρατήρηση ως προσβολή ισχυριζόμενος μάλιστα ότι προσέβαλε την συνοδό του (!!!) βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον Ουντίν καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία ο οποίος από περαστικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εισήχθη, χειρουργήθηκε για την ανάταξη καταγμάτων και νοσηλεύθηκε. Έμεινε δε εκτός εργασίας επί μεγάλο διάστημα. Ο δράστης είχε συλληφθεί αφού εντοπίστηκε από τις κάμερες του καταστήματος. Είχε δε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα το Δικαστήριο απέρριψε το νέο αίτημα αναβολής του κατηγορούμενου που ας σημειωθεί είχε άλλες τρεις φορές πετύχει την αναβολή της δίκης και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης κρίνοντας τον ομόφωνα ένοχο για όλες τις πράξεις και επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή.

Επίσης αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και οπλοχρησία και καταδικάστηκε ερήμην στις παραπάνω ποινές.

Την εκπροσώπηση του Ουντίν είχε αναλάβει ο δικηγόρος Στρατής Σκουτιανέλλης και η οργάνωση HIAS Ελλάδος με το δικηγόρο της Σπύρο Τζουανόπουλο.

Το γεγονός

Ο Εσμάν Ουντίν, θύμα της ρατσιστικής σε βάρος του βίας, είναι ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος που εργάζεται ακόμα και σήμερα στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια. Μαζεύοντας τα καροτσάκια των πελατών έναντι λίγων νομισμάτων και επιμελούμενος γενικότερα την ευταξία στο χώρο.

Με τα χρήματα που κερδίζει ζουν τα επτά του παιδιά κι η σύζυγος του πίσω στην πατρίδα του, το Μπαγκλαντές.Εργατικός συνήθιζε ακόμα να πουλά στους μεγαλύτερους και να χαρίζει σε μικρά παιδιά σημαίες κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του είχε περιγράψει τα γεγονότα. Όπως είχε πει, ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να με σκοτώσει».

Όπως λέει, με ένα λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο τού επιτέθηκε βρίζοντας τον, σήκωσε δε το λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ και έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» λέει.

Ο Εαμάν Ουντίν περιέγραψε το τι έγινε στο χώρο της στάθμευσης του σούπερ μάρκετ. Ήταν αργά το απόγευμα, η κίνηση είχε μειωθεί κατά πολύ και σχεδίαζε σε μισή ώρα να φύγει για το σπίτι του στον προσφυγικό (από την καταστροφή του 1922) Συνοικισμό όπου και διαμένει. «Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα.

Του είπα ότι όλο το παρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.».

Ο Εαμάν Ουντίν αναφέρει και άλλες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε αυτός που του επιτέθηκε. «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν “άστον μη κάνεις τίποτα”. Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Πηγή:stonisi

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…