«H χιονοθύελλα του αιώνα» πάγωσε τους καταρράκτες του Νιαγάρα – Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα

Εντυπωσιακές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου με κύματα παγωμένης ομίχλης και στρώματα πάγου να καλύπτουν μέρη των καταρρακτών. «Φαίνονται σαν να έχουν σταματήσει ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου».

niagara2

Ακόμα και τους καταρράκτες του Νιαγάρα πάγωσαν οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Βόρεια Αμερική. Εντυπωσιακές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου, με κύματα παγωμένης ομίχλης και στρώματα πάγου να καλύπτουν μέρη των καταρρακτών.

Ωστόσο, ενώ κάποια τμήματα των καταρρακτών ήταν παγωμένα, σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς, λόγω του τεράστιου όγκου του νερού που αναβλύζει – σε συνδυασμό με τη συνεχή κίνησή του.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Niagara Parks, «Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η ομίχλη και το νερό αρχίζουν να σχηματίζουν μια κρούστα πάγου πάνω από τους καταρράκτες, κάνοντάς τους να φαίνονται σαν να έχουν σταματήσει. Ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου».

niagara

Αξίζει να σημειωθεί πως 3.160 τόνοι νερού ρέουν στους Καταρράκτες του Νιαγάρα κάθε δευτερόλεπτο, σύμφωνα με το Πάρκο του Niagara Falls της Νέας Υόρκης.

Πέφτει με ταχύτητα 32 ποδιών (9 μέτρων) το δευτερόλεπτο.

Στην πραγματικότητα, ένα απόλυτο πάγωμα είναι σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τον τουριστικό ιστότοπο του Niagara Falls USA.

Σύμφωνα με την New York Post οι καταρράκτες του Νιαγάρα έφτασαν στο σημείο της ολικής «κατάψυξης» πέντε φορές στο παρελθόν όταν κομμάτια πάγου είχαν μπλοκάρει τη ροή του νερού.

Έτσι, για να μην επαναληφθεί αυτό το 1964 τοποθετήθηκαν μεταλλικοί δοκοί.

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…