Newsroom

Newsroom

Η "βουτιά" του Dow Jones έκανε φτωχότερος τους μεγιστάνες – Έχασαν 114 δισ. δολάρια σε μία μέρα!

Η ξαφνική αναταραχή που ξέσπασε στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες ημέρες και η πρωτοφανής «βουτιά» που πραγματοποίησε ο δείκτης Dow Jones την Δευτέρα, δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητους τους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται δραματικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

5a79c3591dc524eb748b4568

Σύμφωνα με τον κατάλογο Bloomberg Billionaires, οι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 114 δισ. δολάρια.

Ο κατάλογος των 500 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου ανανεώνεται καθημερινά με βάση τις ενδείξεις των δεικτών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, όταν αυτό κλείνει. Έτσι, οι δισεκατομμυριούχοι που αναφέρονται στον κατάλογο αυτόν έγιναν την Δευτέρα φτωχότεροι κατά 114 δισ. δολάρια αφού η αισιοδοξία που επικρατούσε σε σχέση με τις φορολογικές περικοπές φέρνοντας κέρδη τον Ιανουάριο έδωσε τη θέση της στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Στον εν λόγω κατάλογο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν και τα ονόματα 27 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, εκ των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία των 25 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg την Δευτέρα μειώθηκαν, ενώ για δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους αυξήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway Inc., Γουόρεν Μπάφετ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχασε 5,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Η Berkshire είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wells Fargo & Co., η οποία είδε τις μετοχές της να υποχωρούν 9,2%, το μεγαλύτερο στην S & P 500.

Από τους άτυχους ήτανε επίσης και ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ η περιουσία του οποίου σημείωσε πτώση 3,6 δισ. δολάρια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση.

Ακόμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.com Inc.Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν γλύτωσε από την κατρακύλα των αγορών. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,3 δισ. δολάρια πέφτοντας στα 116,4 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές του ομίλου υποχώρησαν 2,8%.

Μεγάλες απώλειες είδε στην περιουσία τους και ο πιο πλούσιος Ρώσος, που είναι ο βασικός μέτοχος της Severostal, ο Αλεξέι Μορντασόφ , ο οποίος έχασε 203,3 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο συνιδιοκτήτης της Lukoil Βαλίτ Αλεκπέροφ, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 175,9 δολάρια.

Ποιοι ήταν οι τυχεροί

Υπάρχουν όμως και είτε είχαν προβλέψει όλο αυτό που θα ερχόταν, είτε στάθηκαν απλώς τυχεροί. Ο Λάρυ Πέιτζ της Alphabet Inc. και ο Σέρζει Μπριν κέρδισαν περίπου 2,3 δισ. δολάρια. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος της Evraz και ο μεγαλύτερος κάτοχος του μειοψηφικού πακέτου της «Nornikel» και γνωστός σε όλους Ρομάν Αμπράμοβιτς, έγινε πλουσιότερος κατά 6,9 εκατ. δολάρια, και ο συνιδιοκτήτης της LetterOne και της ρωσικής Alpha-Bank Πιότρ Άβεν, έγινε πλουσιότερος κατά 29,1 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι η περιουσία τους έφθασε τα 13,3 και 5,88 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…