Η Β. Κορέα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πύραυλο στις ακτές των ΗΠΑ, ισχυρίζεται Ρώσος βουλευτής

Έτοιμη να εκτοξεύσει νέο βαλλιστικό πύραυλο είναι η Βόρεια Κορέα, ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμα και μέχρι τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, όπως ισχυρίστηκε σήμερα ο Ρώσος βουλευτής Άντον Μοροζόφ ο οποίος μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στη Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Sputnik.

59d7a0ab1dc524da2c8b483c

«Προετοιμάζονται για μια νέα δοκιμή ενός πυραύλου μεγαλύτερης εμβέλειας. Μας έδωσαν ακόμη και μαθηματικούς υπολογισμούς που όπως πιστεύουν αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να χτυπήσει τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Άντον Μοροζόφ.

«Στο εγγύς μέλλον, πρόκειται να πραγματοποιήσουν, όσο καταλαβαίνουμε, μια ακόμη εκτόξευση πυραύλου, αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερο εύρος», δήλωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η γενική διάθεση στην Πιονγκγιάνγκ είναι «μάλλον πολεμική».

Ο Ρώσος βουλευτής τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί την άμεση παρέμβαση όλων των ενδιαφερομένων κρατών, ιδίως εκείνων που εκπροσωπούνται στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν οι εχθροπραξίες.

Η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας στις 2-6 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε νωρίτερα η ρωσική πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα. Οι νομοθέτες συζήτησαν τη διμερή συνεργασία με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βόρεια Κορέα.

Το ζήτημα των πυρηνικών δοκιμών και των πυραύλων στη Βόρειο Κορέα επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε πολλές εκτοξεύσεις εκτόξευσης πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών. Η τελευταία εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτέμβρη, όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία πριν πέσει στο βόρειο Ειρηνικό περίπου 20 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…