Newsroom

Newsroom

«H Αυγή» – Προβολή με ζωντανή μουσική στη Ρεματιά

Την προβολή της εμβληματικής βωβής ταινίας Η Αυγή (Sunrise – 1927) σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλεμ Μούρναου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

αυγη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τo 9o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (9th Athens Open Air Film Festival), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, ενώ Η Αυγή θα παρουσιαστεί με ζωντανή μουσική από τους Sancho 003, Φώτη Σιώτα και Κώστα Παντέλη.

Η Αυγή αποτελεί το κύκνειο άσμα του βωβού κινηματογράφου και μολονότι ο αντίκτυπός της επισκιάστηκε από την πρεμιέρα της πρώτης ομιλούσας ταινίας, που έγινε λίγες μέρες μετά την πρώτη της προβολή, από την εποχή της έως και σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το σενάριό της, που διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από τον Καρλ Μάγιερ βασίζεται σε διήγημα του Χέρμαν Σούντερμαν. Μια γυναίκα από την πόλη (Μάργκαρετ Λίβινγκστον) βρίσκεται στην επαρχία για τις καλοκαιρινές της διακοπές όπου γνωρίζει έναν παντρεμένο άνδρα (Τζορτζ Ο’Μπράιεν) και συνάπτει μαζί του ερωτικό δεσμό. Στη συνέχεια τον προτρέπει να σκοτώσει τη σύζυγό του (Τζάνετ Γκέινορ) και να ξεκινήσει μαζί της μια νέα ζωή στην πόλη. Εκείνος παρά τους αρχικούς δισταγμούς του σχεδιάζει την πράξη του φόνου.

Η ταινία απέσπασε το 1929 το Όσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Παραγωγής, κατά την πρώτη τελετή απονομής των βραβείων, αποτελώντας και τη μοναδική μέχρι και σήμερα ταινία που τιμήθηκε ως καλύτερη καλλιτεχνική παραγωγή από την ακαδημία. Η πρωταγωνίστρια, Τζάνετ Γκέινορ, κέρδισε επίσης το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου ενώ η ταινία βραβεύθηκε και με το Όσκαρ Φωτογραφίας. Η Αυγή έχει καταταγεί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στην 82η θέση της λίστας με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών ενώ το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει θεωρήσει ως την έβδομη καλύτερη ταινία όλων των εποχών.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

INFO:

15 Ιουλίου

21:00

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Είσοδος Ελεύθερη 

Τηλ.: 210 6855898 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…