Η ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Τραμπ

«Γεμάτη» θα είναι η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος θα ξεκινήσει τις επαφές του επί αμερικανικού εδάφους, στις 14 Οκτωβρίου από το Σικάγο.

59d9d41f1dc5243c7c8b4567

Ο Αλέξης Τσίπρας,κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα θέσει τα ζητήματα οικονομικής και γεωπολιτικής φύσης, στην προμετωπίδα των οποίων βρίσκεται η στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ στην τρίτη αξιολόγηση, χρησιμοποιώντας την επιρροή του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν θέματα ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις τόσο στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όσο και στα Βαλκάνια. Στο τραπέζι επίσης θα τεθεί το ζήτημα της ασφάλειας.

Η ατζέντα

Στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας για τη χρήση της Βάσης της Σούδας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του «Ισλαμικού Κράτους». Το Κογκρέσο έχει εγκρίνει για τα έτη 2018-19 κονδύλια ύψους 40,145 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα εντός της Βάσης της Σούδας, εκ των οποία 22, 045 αφορούν επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και τα υπόλοιπα κατασκευή συστήματος υδροδότησης.

Η ανανέωση της συμφωνίας παραχώρησης της βάση της Σούδας είναι, στην πραγματικότητα, αυτή την περίοδο το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα για τους αμερικανούς. Κατά τις πληροφορίες, η Ουάσιγκτον ζητά να υπογραφεί πενταετής συμφωνία, καθώς η στρατηγική σημασία της Σούδας έχει αναβαθμιστεί καταλυτικά.

Συνάντηση με Κριστίν Λαγκάρντ

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου ή το πρωί της 17ης. Το ραντεβού πρόκειται να πραγματοποιηθεί μόλις ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Στο τραπέζι θα τεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την οριστικοποίηση των μέτρων για το ελληνικό χρέος και τα “αγκάθια” της τρίτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, με την επιστροφή στην Αθήνα των επικεφαλής των Θεσμών.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…