Newsroom

Newsroom

"Η αποπλάνηση": Το ατμοσφαιρικό θρίλερ της Σοφία Κόπολα ξεχωρίζει στις επιλογές της εβδομάδας

Oι ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Πέμπτη 7 Ιουνίου έχουν ατμόσφαιρα, πραγματικές ιστορίες να διηγηθούν και ξεκαρδιστικές ιστορίες.

595e30321dc52425188b45ca

«Η αποπλάνηση»

Το ατμοσφαιρικό θρίλερ της – βραβευμένης με Όσκαρ – Σοφία Κόπολα, με την – επίσης βραβευμένη με Όσκαρ – Νικόλ Κίντμαν και τους Κόλιν Φάρελ, Ελ Φάνινγκ, Κίρστεν Ντανστ, Ανγκουρί Ράις και Ούνα Λόρενς, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη που, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου, βρίσκει καταφύγιο σε ένα σχολείο θηλέων οικότροφων. Η παρουσία του ξυπνά στα κορίτσια και τις μοναχικές γυναίκες του σχολείου καταπιεσμένα ένστικτα, πάθη και ανάγκες, προκαλώντας ανταγωνισμούς και συγκρούσεις που φτάνουν στα άκρα.

«Η ιστορία ανήκει στο είδος της αμερικανικής γοτθικής λογοτεχνίας του Νότου. Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου, αν και υφέρπει ο τρόμος. Είναι γεμάτη ένταση και καταστροφή. Και όλα γίνονται μεταξύ γυναικών, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο επιβλητικά σαγηνευτική. Υπάρχει θάνατος, αλλά η ταινία πραγματεύεται και τον τρόπο που κάποιος πεθαίνει μέσα του» εξηγεί η Κίρστεν Ντανστ.

«Ο πιλότος»

Το αστυνομικό θρίλερ του Σεμπαστιάν Μπορενζστάιν, με τους Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ και Ίνμα Κουέστα, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, μας μεταφέρει στην Αργεντινή του 1977, όπου η στρατιωτική δικτατορία αποφασίζει να εκτελέσει πολιτικούς κρατουμένους, ρίχνοντάς τους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Ένας πιλότος αυτών των πτήσεων βρίσκεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής του, όταν συνειδητοποιεί τη μοίρα των επιβατών του.

«Απροσδόκητος έρωτας»

Εμπνευσμένη από μία πραγματική ιστορία, η αισθηματική κομεντί του Τζόελ Χόπκινς είναι μία τρυφερή ιστορία για το πώς η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη και αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο σε ό,τι αφορά στις δεύτερες ευκαιρίες. Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ντάιαν Κίτον και τους Μπρένταν Γκλίσον, Χιου Σκίνερ, Πίτερ Σινγκ, Λέσλι Μάνβιλ και Τζέιμς Νόρτον, μία ευκατάστατη χήρα βρίσκει απροσδόκητα την αγάπη στο πρόσωπο ενός φτωχού άντρα, όταν αντιμετωπίζουν μαζί, αυτούς που θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι του.

«Spider – Man: Επιστροφή στον τόπο του»

Το κόμικ της Marvel επιστρέφει μέσα από την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζον Γουότς, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Με τους Τομ Χόλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρίζα Τομέι, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τζον Φαβρό, Μάρτιν Σταρ και Μάικλ Κίτον, ο Πήτερ Πάρκερ, ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, επιστρέφει στο σπίτι του, όπου ζει με τη θεία του, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα. Καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καθημερινή του ρουτίνα, εμφανίζεται ένας καινούργιος εχθρός. Και τότε, όλα όσα θεωρεί σημαντικά αρχίζουν να απειλούνται.

«Πώς να γίνεις Λατίνος εραστής»

Ήρωας της κωμωδίας του Κεν Μαρίνο είναι ένας πρώην ζιγκολό.Μετά από 25 χρόνια, η 80χρονη πια σύζυγός του τον παρατά για έναν νεότερό άνδρα. Έτσι, αναγκάζεται να πάει να ζήσει με την αποξενωμένη αδερφή του και τον εκκεντρικό γιο της. Ανυπομονώντας να γυρίσει στην πολυτελή ζωή που είχε συνηθίσει, εκμεταλλεύεται τον νεανικό έρωτα του ανιψιού του για μια συμμαθήτριά του, για να προσεγγίσει τη χήρα δισεκατομμυριούχο γιαγιά της. Παίζουν οι Σάλμα Χάγιεκ, Γιουτζίνιο Ντερμπέζ, Ρομπ Λόου, Κρίστεν Μπελ και Ράκελ Γουέλς.

«Τι όμορφη μέρα Θεέ μου!»

Στην τεράστια κωμική επιτυχία του 2011, σε σκηνοθεσία του Τζενάρο Νουνζιάντε, με τους Τσέκο Ζαλόνε, Λουίτζι Λουτσιάνο, Ναμπίχα Ακάρι και Ρόκο Παπαλέο, η οποία έσπασε ρεκόρ στα ιταλικά ταμεία, ένας αγράμματος τύπος, που ονειρευόταν πάντα να γίνει αστυνομικός, αποτυγχάνει για τρίτη φορά στις εξετάσεις. Όμως, καταφέρνει, με μέσο, να εξασφαλίσει μια θέση ως μυστικός πράκτορας στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου. Έτσι, γίνεται το τέλειο θύμα για μία τρομοκράτισσα, η οποία αναλαμβάνει να τον αποπλανήσει.

«Ο υπηρέτης»

Στο κλασικό ασπρόμαυρο δράμα του 1963, ο Χάρολντ Πίντερ διασκεύασε Ρόμπερτ Μομ για τον σκηνοθέτη Τζόζεφ Λόουζι. Με τους Ντερκ Μπόγκαρντ, Σάρα Μάιλς, Τζέιμς Φοξ και Γουέντι Κρεγκ, ένας υπηρέτης παίρνει με μεθοδικό τρόπο τον έλεγχο της ζωής του εργοδότη του, τον υπονομεύει και τον οδηγεί στην καταστροφή.

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…