Η απάντηση του κ. Γαβρόγλου στην ΝΔ: "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στις επικρίσεις της ΝΔ η οποία αναπαράγει το φερέφωνο της... η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

NewsRoom 06/08/2017 | 13:50

«Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο υπουργός παιδείας, στην ανακοίνωση της ΝΔ όσο αφορά την στρατιωτική θητεία του.

Αιτία της οργής του υπουργού παιδείας είναι  ότι  η εφημερίδα που ουκ ολίγες φορές έχει υποπέσει σε fake news αλλά και σε κιτρινισμό, αναπαρήγαγε δήθεν ρεπορτάζ  ως αποκλειστικό της, ενώ στην ουσία ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ, που έλεγε ότι ο Κ. Γαβρόγλου που είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και σπούδαζε στο εξωτερικό, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία οκτώ μηνών, αποφάσισε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ο uπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απαντώντας στις φωνασκίες της ΝΔ, δήλωσε:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους.

Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε κοινή γραμμή «αριστείας» με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, αγαπημένη οργάνωση του «Πρώτου Θέματος, ασκώντας κριτική στον υπουργό Παιδείας για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. «Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη. Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο Κ. Γαβρόγλου σημειώνοντας ότι «δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό».