Newsroom

Newsroom

Η απάντηση της "Συριζαίας" για τις εικόνες, τα σταυρουδάκια και την εργασιακή κακομεταχείριση

Σε μία στιγμή δημοσιογραφικού απόπατου, η εφημερίδα που έχει ταυτίσει το brand της με την ανυπόστατη ειδησεογραφία της μαύρης σακούλας και του θεοσεβούμενου χρυσαυγιτισμού κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».

59a6e0471dc52448358b47dc

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο τίτλος τα εμπεριείχε όλα: Συριζαία, Παναγία και σκουπίδια. Έννοιες και σύμβολα ικανά για να ενεργοποιήσουν και το πιο ζωώδες ένστικτο. «Μετά τις πολιτικές, τώρα και θρησκευτικές διώξεις στο Δημόσιο» ήταν ο υπέρτιτλος, κάνοντας ακόμα πιο εκρηκτικό το κοκτέιλ. Μπορεί βέβαια στο δημόσιο να μην έχουν γίνει πολιτικές και πολλώ δε μάλλον θρησκευτικές διώξεις, αλλά η αλήθεια δεν θα μπορούσε να τσαλακώσει ποτέ αυτή την ιντριγκαδόρικη ιστορία.

Το δημοσίευμα αφορούσε τις καταγγελίες δύο υπαλλήλων του ΕΟΠΠΕΠ, με τη μία εξ αυτών να καταγγέλλει -αν και βρισκόταν σε άδεια- πως βρέθηκε στον κάλαθο των αχρήστων ένα εικόνισμα της Παναγίας, ενώ η δεύτερη κατηγορεί την Διευθύνουσα Σύμβουλο ότι επιχείρησε να αφαιρέσει από το λαιμό της το σταυρουδάκι που φορούσε. 

Οι καταγγελίες έφθασαν μέχρι το Μαξίμου όταν οι κ.κ. Ντριβαλάς (μέλος ΑΔΕΔΥ), Παπαργύρης (κοινός εκπρόσωπος των φορέων Σ.Ε.Β., Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ) και Κουρούτος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ) απέστειλαν σχετικές επιστολές εξ ονόματος των εργαζομένων. Ωστόσο, η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ που δημοσιεύουμε δείχνει να απέχει παρασάγγας από τα γραφόμενα των τριών προαναφερθέντων.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που πρωταγωνιστούν εικόνες και σταυρουδάκια ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης του αδικήματος της καθύβρισης θρησκεύματος αλλά και άλλων αδικημάτων.

«Μόνο στο σινεμά αυτές οι σκηνές»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία από το Μάιο τοποθετήθηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και ήταν ο στόχος των καταγγελιών που υιοθετήθηκαν αβλεπί από την εφημερίδα.

«Πρόκειται για πολύ επικίνδυνα σενάρια εις βάρος ενός δημόσιου οργανισμού» τονίζει η κ. Γιαννακοπούλου και εξηγεί πως το όλο θέμα ξεκίνησε από την επιστολή της προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η εν λόγω υπάλληλος αντιδρά στην υπηρεσιακή ανάγκη μεταφοράς της σε άλλο όροφο, όπως και στην ανάληψη επιπλέον αρμοδιοτήτων λόγω καλοκαιρινών αδειών, θεωρώντας πως συνιστά δυσμενή μετάθεση και εργασιακό υποβιβασμό.

«Δεν μπορώ να τη συνδέσω με κάποιο γεγονός την εικόνα» επισημαίνει, συμπληρώνοντας: «Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ότι έδωσα εντολή να αδειάσει το γραφείο της που είχε μεταφερθεί στο ισόγειο από τον Ιούλιο και κάποιοι συνάδελφοι ανέλαβαν να μαζέψουν τα πράγματά της. Στη θέση της έπρεπε να εγκατασταθεί βοηθητικό προσωπικό».

Ως προς την καταγγελία περί ελέγχου των εγγράφων στο γραφείο της μεταφερθείσας προϊσταμένης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ απαντά πως στο γραφείο της καταγγέλλουσας εντοπίστηκαν διοικητικά έγγραφα, τα οποία με την επίβλεψη της ίδιας αρχειοθετήθηκαν.

Για την προσπάθεια αφαίρεσης σταυρού από το λαιμό της μιας από τις δύο καταγγέλλουσες, η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει πως αυτές οι σκηνές εκτυλίσσονται μόνο στο σινεμά.

Δείτε τη γραπτή απάντησή της:

«Χρησιμοποιείται η πίστη ως όπλο επίθεσης»

Με σκληρή γλώσσα καταφέρονται οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ κατά των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που κλήθηκαν -πλημμελώς απ’ ό,τι φαίνεται- να μιλήσουν εξ ονόματός τους. 

«Με έκπληξή μας παρατηρούμε ότι εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, κύριοι Οδ. Ντριβαλάς, Ι. Παπαργύρης και Μ. Κουρουτός, απέστειλαν επιστολή εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της Διευθύνουσας, ομιλώντας εκ μέρους “μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Οργανισμού”» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας δηκτικά:

«Θα τους παρακαλούσαμε να ομιλούν συγκεκριμένα για εκείνη τη μερίδα εργαζομένων που επιθυμούν και νιώθουν την ανάγκη να εκπροσωπήσουν, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο Δ.Σ., όπως και ουδέποτε ζήτησε την εκπροσώπησή της».

Σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος της Ελένης Γιαννακοπούλου παίρνουν ξεκάθαρη θέση, κάνοντας λόγο για επίθεση που χρησιμοποιεί ως όπλο τη θρησκεία και την πίστη. 

Ειδικότερα, σημειώνουν: 

«Αναφορικά δε με την τελευταία καταγγελία που προσάπτεται στη Διευθύνουσα, κα. Ελένη Γιαννακοπούλου, ως ανάρμοστη προς την ελληνική Ορθόδοξη Θρησκεία, εκφράζουμε απερίφραστα τη λύπη μας για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η πίστη και η ιερότητα της θρησκείας ως όπλο επίθεσης, στοιχείο που αντιτίθεται στο πνεύμα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας που διαπνέει τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης. Όσοι ασπαζόμαστε την Ορθόδοξη Θρησκεία δηλώνουμε ότι ουδέποτε νιώσαμε, ακούσαμε ή δεχτήκαμε οποιαδήποτε προσβολή ή ανάρμοστη συμπεριφορά από συνάδελφο, μέλος της διοίκησης ή τη Διευθύνουσα σε σχέση με την πίστη μας. Ως πολίτες της Ελλάδας σεβόμαστε και ασπαζόμαστε απερίφραστα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Συνεπώς, δημοσιοποιημένες καταγγελίες περί έλλειψης σεβασμού προς την Ορθόδοξη Θρησκεία θα πρέπει να αξιολογούνται με επιφύλαξη, καθώς εγείρουν ζητήματα για τη σκοπιμότητά τους». 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…