Newsroom

Newsroom

Η απάντηση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο της

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται, μέσω ψευδών ειδήσεων, όπως τονίζει, δίνει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Επιθέσεις που η επιθεωρήτρια συσχετίζει με την έρευνά της στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στέλνει και το μήνυμα, «το βέβαιο είναι ότι η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας».

5a7991e61dc524fe158b459b 3

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, η κ. Παπασπύρου δηλώνει: «Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και τηλεοπτικές αναμεταδόσεις, στο πλαίσιο της εξεταστικής της Βουλής έγιναν τις τελευταίες ημέρες αναφορές στο πρόσωπό μου και στην ιδιότητά μου ως Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες αναπαρήγαγαν μέρος από παλαιότερο ανυπόστατο ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο έχει διαψευσθεί καθώς έθιγε κατάφορα όχι μόνο την προσωπικότητά μου και την κοινωνική μου πορεία αλλά και την αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα -προσθέτει- έγινε και πάλι αναφορά σε οικογενειακή και φιλική μου σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δηλώνω ευθαρσώς ότι ουδέποτε διέμενε στο σπίτι μου το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου και ουδέποτε συνεργάστηκε με το σύζυγό μου.

Από τα ως άνω, προκύπτει μια προσπάθεια προσωπικής στόχευσης και ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της προσωπικής έκφρασης αφήνοντας αιχμές ως προς τον αντικειμενικό χαρακτήρα της άσκησης των αρμοδιοτήτων μου. Επίσης αναφέρθηκε στη δημοσιότητα ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με δόλο και πολιτικό σκοπό απέκρυψε έγγραφα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής σχετικά με την υπόθεση των προσλήψεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.».

Ωστόσο, «η αλήθεια είναι ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών. Ουδέποτε ζήτησε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποιοδήποτε έγγραφο της προκαταρκτικής αυτής εξέτασης. Άλλωστε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αρμοδιότητα για την χορήγηση εγγράφων σε οιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Επίσης τονίζεται ότι σε περίπτωση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα της δικογραφίας έχουν όσοι καλούνται σε ανωμοτί εξέταση, οι ίδιοι ή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους. Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων.

Το βέβαιο είναι -διαμηνύει η κ. Παπασπύρου- ότι η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…