Η Ανταρκτική γίνεται… πράσινη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς στην Ανταρκτική η οποία σταδιακά γίνεται... πράσινη!

591f0e3d1dc524076d8b4687

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ διαπιστώθηκε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια απότομη αύξηση της βιολογικής δραστηριότητας μέσα στα τελευταία 50 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PhysOrg, η ομάδα χρησιμοποίησε πυρήνες βρύων από τρεις περιοχές και διαπίστωσε πως έχουν λάβει χώρα μεγάλες βιολογικές μεταβολές μέσα στα τελευταία 50 χρόνια ανά την Ανταρκτική Χερσόνησο.

«Αυξήσεις θερμοκρασίας ανά – χονδρικά- τον περασμένο μισό αιώνα στην Ανταρκτική Χερσόνησο είχαν δραματικές επιπτώσεις σε πολλές ζώνες όπου φυτρώνουν βρύα στην περιοχή» είπε ο Δρ. Ματ Έιμσμπερι, του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

«Αν αυτό συνεχιστεί, και με αυξανόμενες ποσότητες γης ελεύθερης από πάγους και από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των παγετώνων, η Ανταρκτική Χερσόνησος θα είναι ένα πολύ πιο πράσινο μέρος στο μέλλον».

Οι πρόσφατες κλιματικές αλλαγές στην Ανταρκτική Χερσόνησο έχουν καταγραφεί λεπτομερώς, με αύξηση θερμοκρασίας και άλλες αλλαγές, όπως αυξημένες βροχοπτώσεις και ισχυρότερους ανέμους.

Οι ερευνητές, στους οποίους περιλαμβάνονταν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge και της British Antarctic Survey, υποστηρίζουν πως τα δεδομένα δείχνουν ότι τα φυτά και το έδαφος θα αλλάξουν δραματικά, ακόμα και με μικρή αύξηση θερμοκρασίας. Ωστόσο, σημειώνεται ότι, προς το παρόν χλωρίδα υπάρχει μόλις στο 0,3% της Ανταρκτικής.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…