Newsroom

Newsroom

Η αναρχική ομάδα FAI ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της Ρώμης

Η Federazione Anarchica Informale ('Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία) ανέλαβε πριν λίγο την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από τμήμα των καραμπινιέρων της Ρώμης, νωρίς σήμερα το πρωί.

5a299a6c1dc5240d5c8b4589

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 5.30 ώρα Ιταλίας, έξω από τμήμα των καραμπινιέρων, στην κεντρική περιοχή Σαν Τζοβάννι της ιταλικής πρωτεύουσας. Προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και σε παράθυρο διαμερίσματος, σε κοντινή πολυκατοικία. Την περιοχή επισκέφθηκε, λίγο μετά το συμβάν, η Ιταλίδα υπουργός άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι για να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς το σώμα των καραμπινιέρων.

«Την περασμένη νύχτα μεταφέραμε τον πόλεμο μέσα στο σπίτι του υπουργού εσωτερικών Μιννίτι», αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης της Federazione Anarchica Informale- Cellula Santiago Maldonado (‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Πυρήνας Σαντιάγο Μαλδονάδο).

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για αναφορά στον Αργεντινό ακτιβιστή, ο οποίος στήριξε τους ιθαγενείς Μαπούτσε στην Παταγονία και βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Οκτώβριο, εβδομήντα οκτώ ημέρες μετά από την εξαφάνισή του.