Newsroom

Newsroom

Η ανάμνηση απ’ τη Greece θα σου μείνει για φορέβερ

«If you want to buy Greece, buy Greece now, because It’s cheap» (αν θέλετε να αγοράσετε την Ελλάδα, αγοράστε την Ελλάδα τώρα που είναι φθηνή). Αυτό είπε με άπταιστα μνημονιακά, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, ο γνωστός λαδέμπορας… ε, συγνώμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ήθελα να πω…

58ac50d31dc52452538b488c

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

*** Οκ, επειδή εδώ δεν είμαστε μονταζιέρα, ο άνθρωπος, με χειρότερα αγγλικά και από αυτά του Τσίπρα, απευθύνθηκε απλά στους κερδοσκόπους και τους είπε… αγοράστε τώρα που το κρέας είναι φθηνό, γιατί όταν έρθει ο Κυριάκος στα πράγματα θα ακριβύνουν τα «φιλέτα».

*** Λοιπόν πέρα απ’ την πλάκα… είναι πλέον επίσημο. Ο ακροδεξιός τηλε-μαϊντανός, το πουλέν του Καρατζαφέρη, ο υβριστής του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και τόσων άλλων, είναι και ατύπως πρόεδρος της ΝΔ. Το αποπαίδι της οικογένειας Μητσοτάκη, ο Κυριάκος, όπως φέρεται να έχει πει και η ίδια του η αδερφή… «δεν κάνει το παιδί«.

*** Ο Βαγγέλας ο Μειμαράκης, μπορεί να ξεσπάθωσε κατά της νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς ηγεσίας της ΝΔ και να τους χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκες» και επί της ουσίας, λαϊκιστές και καιροσκόπους της κακιάς ώρας. Ο Άδωνις, ο Βορίδης και η… Μιράντα Ξαφά όμως έβαλαν τους μετριοπαθείς δεξιούς στη θέση τους. Ίσως να δείξουν επιείκεια και να μην αρχίσουν τις διαγραφές… άντε γιατί πολύ αέρα πήραν οι καραμανλικοί.

*** Είναι φοβερό πάντως… λες «η πιο βρώμικη πολιτική οικογένεια στην Ελλάδα» και όλοι καταλαβαίνουν για ποιους μιλάς. Τους μπερδεύουν ίσως λίγο με μία άλλη του σοσιαλισμού, αλλά όλοι ξέρουν σε ποια οικογένεια αναφέρεσαι!

*** Σε άλλα -άσχετα- νέα, 356 συναντήσεις είχαν λέει το ρεπορτάζ, ο φυγόδικος για το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Και ολογράφως… τριακόσιες πενήντα έξι! Υπάρχουν πραγματικές οικογένειες και πραγματικά ερωτευμένα ζευγάρια που έχουν βρεθεί λιγότερο…

Υπέρ της απλής αναλογικής είναι τελικά ο Κυριάκος… όχι φυσικά για τις εκλογές, για τις απεργίες!


*** Η ΝΔ νοιάζεται τόσο για το επιβατικό κοινό που επί Σαμαρά είχε προταθεί να γίνει κακούργημα η μη επικύρωση του εισιτηρίου και ο επιβάτης-παραβάτης να πηγαίνει αυτόφωρο. Τώρα βέβαια οι άνεργοι κυκλοφορούν δωρεάν, αλλά όπως είχε πει και ο έτερος νεοφιλελές του «ακραίου κέντρου», ο Σταύρος Θεοδωράκης από το… Ρυάκι:  


*** Η ηγετική ομάδα Μητσοτάκη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ταύτισης με τη διαπλοκή, που «φορτώνει» περισσότερο στη διακυβέρνηση Καραμανλή και το ΓΑΠ, την ευθύνη για την κρίση, παρά στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Αλλά, εδώ θα μου πεις, ακόμα ο Σημίτης κυβερνάει…

Α και που είστε… πείτε, με τρόπο, στους «Μένουμε Ευρώπη» πως η γαλλική εταιρεία Lafarge (που είχε εξαγοράσει και την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ) παραδέχθηκε πως ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους… για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στη Συρία! Το ISIS δεν έπεσε ξαφνικά, μια ωραία πρωία από τον ουρανό. Για τη δημιουργία αυτού του τέρατος και τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία, ευθύνονται συγκεκριμένα συμφέροντα που μοιράζουν σαν τραπουλόχαρτα τη Μέση Ανατολή και παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων, για περισσότερο από έναν αιώνα τώρα.

Αν την παρακάτω άθλια (αλλά τόσο συνήθη στα χρόνια των μνημονίων) εικόνα, έξω από το Χίλτον όπου γίνεται η διαπραγμάτευση, την βλέπαμε επί Σαμαρά θα είχε γίνει ο κακός χαμός… και δικαίως! Λαός που δίνει «τόπο στην οργή», σύντομα χάνει και την οργή και τον τόπο του.


Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…