Η αλήθεια για το ταξίδι Παππά στη Νέα Υόρκη

«Πιστός» στο… ρεπορτάζ, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, φαίνεται πως μένει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ένας εκ των δυο «πρωταγωνιστών» του #perouka_gate.

57dff5311dc524b73d8b47cc

Ο μέχρι πρότινος δημοσιογράφος του STAR, αφού το κανάλι τον… έδιωξε ή όπως ανακοίνωσε το ίδιο διέκοψε προσωρινά τη συνεργασία τους, μετά τα όλα όσα ακολούθησαν της σύλληψής του μαζί με τον Θάνο Δημάδη, δημοσιογράφο του ALPHA και έτερο «μεταμφιεσμένο ρεπόρτερ» ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook φωτογραφίες που «αποκαλύπτουν» έναν περίπατο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά στο Σέντραλ Πάρκ.

«Ας μιλήσουμε λοιπόν με φωτογραφίες! Αυτά κανει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχαταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρις ατζέντα, χωρις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ! Μεγάλους περιπάτους, ψωνια και φαγητά! Ερχονται και άλλες. Αυτο απο την σημερινή ολοήμερη βόλτα στο Σεντραλ Πάρκ! Η αληθεια πονάει….», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι δυο δημοσιογράφοι, μια ημέρα πριν το τραγελαφικό περιστατικό, επιχειρούν με αναρτήσεις τους στο Facebook να δημιουργήσουν το κλίμα ότι ο Υπουργός Επικρατείας είναι στη Νέα Υόρκη για να κάνει διακοπές με χρήματα του Δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού.

Βέβαια, και οι δυο τους γνωρίζουν καλά ο Νίκος Παππάς δεν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για διακοπές, αλλά μάλλον είναι κάτι που δεν θέλουν να γράψουν.

Ο υπουργός Επικρατείας, ταξίδεψε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Μόντρεαλ του Καναδά, ώστε την επομένη, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου να λάβει μέρος στο forum «Global Progress 2016» με προσωπικότητες κύρους.

Άλλωστε, το προγραμματισμένο του ταξίδι είχε ανακοινώσει και το γραφείο Τύπου του Υπουργού Επικρατείας επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια διοργάνωση που δικτυώνει προοδευτικά think tanks, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσμο.

Το forum φιλοξενήθηκε φέτος από το ανεξάρτητο προοδευτικό think tank του Καναδά, «Canada 2020». O Νίκος Παππάς ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο πάνελ της Πέμπτης, 15 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο».

Στις 15 λοιπόν Σεπτεμβρίου ο Νίκος Παππάς μιλά στο forum. Στις 16 Σεπτεμβρίου γίνονται γνωστά, μεταξύ άλλων και μέσω σχετικής ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του υπουργού, τα όσα είπε κατά την παρέμβασή του στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016» ο Νίκος Παππάς.

Την ίδια ημέρα, 16 Σεπτεμβρίου Παρασκευή, ο Νίκος Παππάς ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ προκειμένου να έχει επαφές με αμερικανούς αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων και οι έγκριτοι Έλληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου και Αποστόλης Ζουπανιώτης, ο υπουργός συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον, με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Nathan Sheets και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, κ. Adewale Adeyemo.

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει εδώ και καιρό τη θέση ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν πρέπει να γίνεται με όρους που υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων.

Στις συναντήσεις μου στην Ουάσιγκτον είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να επαναβεβαιώσω τη συναντίληψή μας για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που στηρίζουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο κ. Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς μετέβη στη Νέα Υόρκη ώστε να περιμένει τον πρωθυπουργό για τη γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μάλιστα, από τις 16 Σεπτεμβρίου έχει μεταβεί στη Νέα Υόρκη και η ηγεσία του ΥΠΕΞ, η οποία έχει δώσει ξεκάθαρο πρόγραμμα επαφών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ακόμα και τώρα, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο Νίκος Παππάς βόλταρε, ψώνιζε και έτρωγε εις βάρος του ελληνικού λαού. Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική Σουλτογιάννη, ο υπουργός θα έπρεπε αμέσως μόλις ολοκλήρωνε τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον να έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο (σ.σ επιπλέον έξοδα και προφανώς όχι αμελητέα), να γυρίσει στην Αθήνα. Να κατέβει στο αεροδρόμιο και αμέσως να πάρει το επόμενο αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω στη Νέα Υόρκη. Έτσι, η ημέρα δεν θα πήγαινε «χαμένη».

Μάλλον, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης προσπαθεί ακόμα να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ