Newsroom

Newsroom

H ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή της Φώφης

Την ώρα που ο γ.γ. του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, χαιρέτιζε τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του κόμματος του, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να κρύψει τον εκνευρισμό της λέγοντας ότι το κόμμα της δέχεται συντονισμένη επίθεση για τα σκάνδαλα.    

Φώφη

Μιλώντας με την Deutsche Welle o ΓΓ του SPD, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, αιτιολόγησε τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση πρωτίστως με την άνοδο λαϊκίστικων και ξενοφοβικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δίνει «ένα σοβαρό μήνυμα. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Οι επικείμενες εκλογές θα είναι οι πιο δύσκολες. Λαϊκιστές και προπαγανδιστές του μίσους προσπαθούν να διχάσουν την Ευρώπη. Σε αυτή την κατάσταση οι αριστερές δυνάμεις έρχονται πιο κοντά. Γι αυτόν το λόγο έχουμε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε κάθε σημείο, αλλά θέλουμε όμως να οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη και για αυτό είναι καλό που βρίσκεται εδώ.»

Αυτή η δήλωση ενόχλησε κατά πολύ την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εκτός του ότι δεν την κάλεσαν, η ίδια προσπαθούσε να πείσει ότι το κόμμα της (σ.σ βλ. παλιό ΠΑΣΟΚ), δέχεται συντονισμένη επίθεση για τα σκάνδαλα.

Ο εκνευρισμός της μάλιστα ήταν τέτοιος που στην ανακοίνωση της, σχολιάζοντας  την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του SPD, ανέφερε ότι «Με καθαρό μυαλό έκανε την kolotumba το 2015, ο κ. Τσίπρας και το πληρώνει με 200 δισ. ευρώ ακόμη ο ελληνικός λαός».

Νωρίτερα σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε ότι οι «οι κ.κ. Τσίπρας και Παπαδημούλης ότι το πρωί είναι σφιχταγκαλιασμένοι με το ακροδεξιό μόρφωμα Καμμένου, εφαρμόζοντας τυχοδιωκτικές πολιτικές και το απόγευμα παριστάνουν τους προοδευτικούς. Υποκρισία και φαρισαϊσμός»

Τον πανικό τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και της κ. Γεννηματά, εξήγησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας σε ανάρτηση του: «Η ακραία αντιΣύριζα εμμονή της, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση των Ευρωσοσιαλιστών και Πρασίνων. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο το καλύτερο και για την ίδια».