Η αινιγματική δήλωση της Ελισάβετ για το Brexit

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θέτει εκτός ΕΕ το Ηνωμένοι Βασίλειο, η Βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε μία δήλωση αυτοσαρκαστική μεν, αινιγματική δε.

5716391c1dc524fd5e8b45ea

Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Ιραλνδία έπειτα από την εξαιρετικά έντονη εβδομάδα που έζησε το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καλημέρα. Πως είσαστε;» την ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες, με την βασίλισσα να απαντά: «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!». Και πρόσθεσε πως «είμασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν».

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια αναφορά της βασίλισσας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος η Ελισάβετ τήρησε ουδέτερη στάση, χωρίς να παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Μάλιστα, η εφημερίδα Sun είχε ανακληθεί στην τάξη από την αρμόδια αρχή για τον βρετανικό Τύπο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του βρετανικού δημοψηφίσματος έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει, στο οποίο υποστήριζε ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ ενός Brexit.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε ως ένα κακόβουλο κουτσομπολιό!

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…