Newsroom

Newsroom

H άγνωστη ιστορία του Πάνου Χαρίτου για την Αλέκα Παπαρήγα: «Τη γνώρισα στη Βηρυτό»

Παπαρήγα και Κουτσούμπας έφυγαν από τη συνάντηση με τον Χαρίτο στη Βηρυτό με ταξί και κατευθύνθηκαν προς τη Συρία

My project 1 8

Κύμα συγκίνησης έχει προκαλέσει η φωτογραφία της πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία βρέθηκε στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στηριζόμενη σε Πι.

Και μπορεί για την Αλέκα αυτό να ήταν κάτι απλό ή αυτονόητο, ωστόσο η χθεσινή της εικόνα έχει γίνει σύμβολο αγώνα και ελπίδας.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες χρήστες των social media που εκφράζουν τον σεβασμό τους για την Αλέκα Παπαρήγα που βρίσκεται πάντα δίπλα τους στους αγώνες και που εμφανίστηκε στο απεργιακό μπλοκ του ΠΑΜΕ με το “πι”, ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής Πάνος Χαρίτος, ο οποίος με αφορμή τη φωτογραφία μοιράστηκε με τους αναγνώστες του μια άγνωστη ιστορία από την πρώτη γνωριμία του με την τότε ΓΓ του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας ότι τη γνώρισε, μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Βηρυτό το 2006.

Στις διαδοχικές του αναρτήσεις στο twitter, ο Πάνος Χαρίτος αναφέρει:

«Την Αλέκα Παπαρηγα τη γνώρισα στη Βηρυτό το 2006. Είχε έρθει στη διάρκεια του πολέμου μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα & βρεθήκαμε για να καλύψω δημοσιογραφικά την επίσκεψη. Έφτασαν με ταξί & όταν τελείωσε μου είπε θα έφευγαν με τον ίδιο τρόπο.

«Έρχεται δικό μας πολεμικό πλοίο να πάρει κόσμο,Έλληνες & ξένους (evacuation)φύγετε με αυτό» της είπα.«Δεν ήρθαμε για τουρισμό ρε Πάνο, να καταλάβουμε τι γίνεται θέλουμε.Άσε να ταξιδέψουμε τη χώρα»μου απάντησε & ομολογώ με εντυπωσίασε.Πήγαμε για ένα καφέ & έπειτα τους χαιρέτησα.

Αυτοί πήραν ταξί για τη Συρία & εγώ έφυγα ξανά για το μέτωπο στο νότο του Λιβάνου.Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί σας μεταφέρω αυτή την ιστορία. Απλώς… είδα αυτή τη φωτογραφία της από το σημερινό συλλαλητήριο.

Έστω & με βοήθημα για το περπάτημα, αλλά με ψηλά το κεφάλι & ειλικρινά χάρηκα που την είδα & πολύ περισσότερο που τη γνώρισα κάτω από τις συνθήκες που γνωριστήκαμε. Σε ιδιαίτερες & ακραίες συνθήκες, κατανοείς καλύτερα τους ανθρώπους & την ειλικρίνεια τους!»