Η Αγγελική, ο "άγγελος της" και οι ευθύνες για τον θάνατό της

Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν το παιδί τους. Η Αγγελική στα 34 της χρόνια κλήθηκε να δώσει μάχη για να μείνει στην ζωή αλλά τελικά την έχασε. Όχι γιατί δεν πάλεψε πολύ αλλά γιατί όπως καταγγέλλουν οι γονείς της -έχοντας στοιχεία -δεν την βοήθησαν οι γιατροί στο δημόσιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν . Η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοσύνη με κατηγορούμενους 4 γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μετά από μεγάλο αγώνα της οικογένειας ώστε να πάρει στα χεριά της όλο τον ιατρικό φάκελος του παιδιού της. Κυρίως όμως μετά από ένα ανώνυμο ιατρικό έγγραφο που έφθασε στο σπίτι τους χρόνια μετά τον θάνατο της .

58dd05d31dc524f4358b47f0

Της Αντιγόνης Μιχοπούλου

Η Αγγελική δεν ανέβαινε σε μηχανές ποτέ, λέει ο πατέρας της στο koutipandoras.gr. Εκείνη την ημέρα είχε προγραμματίσει με τον φίλος της να πάνε σινεμά .Από το σπίτι της ξεκίνησε με το αυτοκίνητο της ωστόσο στο δρόμο συνάντησε τον φίλο της και άφησε το αυτοκίνητο για να συνεχίσουν την πορεία τους με την μηχανή του. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ανέβηκε σε μηχανή. Στην οδό Λαγουμιτζή η μοτοσυκλέτα προσέκρουσε στην διαχωριστική νησίδα .Ο φίλος της ξεψύχησε σχεδόν ακαριαία για εκείνη όμως μόλις είχε ξεκινήσει ο προσωπικός της αγώνας για να παραμείνει στην ζωή χωρίς να έχει κανέναν «συμπαραστάτη».

Ο φύλακας άγγελος της λεγόταν Αγγελική

Η μοίρα έπαιξε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, ο άνθρωπος που βρέθηκε διπλά της και της κράτησε συντροφιά μέχρι να την παραλάβει το ασθενοφόρο λέγονταν και εκείνη Αγγελική .Ένα νεαρό κορίτσι που ακόμα και τώρα που μιλάει για εκείνη έχει δακρυσμένα μάτια. «Βρισκόμουν εκεί κοντά και άκουσα το θόρυβο από την πρόσκρουση και αμέσως πήγα διπλά στα δυο παιδιά που βρίσκονταν ξαπλωμένα στο οδόστρωμα, ο φίλος της Αγγελικής δεν άντεξε αλλά η ίδια είχε επικοινωνία». Της μιλούσα συνεχώς μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και όταν ένας από τους περαστικούς είδε το αγόρι να ξεψυχά άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα η Αγγελική να αναστατωθεί και να προσπαθεί να σηκωθεί» και συνεχίζει «εγώ προσπάθησα να της πω να ηρεμίσει και ότι το αγόρι είναι ζωντανό ,δεν θυμάμαι πόση ώρα έκανε να έρθει το δεύτερο ασθενοφόρο γιατί το πρώτο πήρε το νεκρό παιδί». Μετά από δύο μέρες μέσω facebook ενημερώθηκε ότι οι συγγενείς ψάχνουν για αυτόπτες μάρτυρες και έτρεξε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπίστωσε ότι το κορίτσι που ήταν ξαπλωμένο στην άσφαλτο λεγόταν επίσης Αγγελική και η μητέρα της είχε το ίδιο όνομα με την δική της .Από τότε  μέχρι σήμερα ο «άγγελος» με τα καταπράσινα μάτια που βρέθηκε διπλά στο παιδί τους εκείνη την τραγική στιγμή και του κράτησε συντροφιά δεν τους έχει αποχωριστεί ούτε μια στιγμή.

Η άνιση μάχη της Αγγελικής

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε από την στιγμή που η κόρη τους μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό .Αρχικά διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου οι γιατροί αντιμετώπισαν την βλάβη που είχε υποστεί στο κεφάλι με επιτυχία ωστόσο χρειάστηκε να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό διότι εντοπίστηκε ρήξη της αορτής .Η μεταφορά αλλά και η τοποθέτηση του stand στέφθηκε με απολυτή επιτυχία .Συγκεκριμένα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα της στην μηνυτήρια αναφορά «είδα τα πρόσωπα του χειρουργείου να βγαίνουν έξω με χαμόγελα και να χειροκροτούν τους ιατρούς που πραγματοποίησαν την επέμβαση».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ και τις επόμενες μέρες τους ανακοίνωσαν ότι η κόρη τους θα αναρρώσει ταχέως. Αξίζει να σημειωθεί ότι νευροχειρουργός του νοσοκομείου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα της Αγγελικής της είπε « η Αγγελική θα γίνει καλά και θα μας περιγράψει πως έγινε και το τροχαίο».

Κι ενώ η κατάσταση της περιγραφόταν ως σταθερά βελτιωμένη την επόμενη μέρα οι γιατροί υποβάλλουν την Αγγελική σε τραχειοστομία. «Εμείς, εκπλαγήκαμε». Ρωτήσαμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν την τραχειοστομία. Απαντούσαν, αόριστα.

Μετά την επέμβαση οι γονείς αντίκρισαν το παιδί τους σε πολύ τραγική κατάσταση . Ανέπνεε με πολύ μεγάλη δυσκολία. Ανεβοκατέβαινε άτακτα το στήθος της. Έκλειναν μέχρι τέλους τα ρουθούνια της, στην προσπάθειά της να αναπνεύσει».

Και ενώ οι ίδιοι χωρίς να έχουν ιατρικές γνώσεις αντιλαμβανόταν ότι το παιδί χειροτέρεψε και ότι αναπνέει με δυσκολία 7 ημέρες μετά οι γιατροί την υποβάλλουν σε νέο βαρύ χειρουργείο , στο σημείο που είχε γίνει ρήξη της τραχείας. Με λίγα λόγια για επτά ημέρες παρέμεινε αβοήθητη αναπνέοντας με μεγάλη δυσκολία όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Όπως αναφέρει και στην μηνυτήρια αναφορά της η μητέρα της Αγγελικής, τα αίματα που είχε ο τραχηοσωλήνας ήταν αποτέλεσμα κακής ιατρικής πράξης παρόλο που ο γιατρός πριν μπουν εκείνοι στην ΜΕΘ και αντικρύσουν το παιδί τους σε αυτή την κατάσταση τους είχε πει να μην ανησυχήσουν αν δουν λίγο αίμα στον τραχυοσωληνα .

Να σημειωθεί ότι οικογενειακός γιατρός της οικογένειας που είχε επισκεφθεί αρχικά την Αγγελική στην ΜΕΘ ήταν πολύ αισιόδοξος ωστόσο όταν την ξανά είδε μετά την τραχειοστομία διαπίστωσε ότι η κατάσταση είχε ραγδαία επιδείνωση.

Η Αγγελική δεν άντεξε τελικά όσο και αν προσπάθησε και ανάγκασε τους γονείς της και τον αδερφό τους να την αποχωριστούν .Εκείνοι σοκαρισμένοι από την απώλεια δεν έψαξαν να βρουν τι έφταιξε που το παιδί τους τόσο ξαφνικά ενώ καλυτέρευε έχασε την μάχη με τον θάνατο.

Εν τω μεταξύ τα τελευταία 24ωρα της ζωής της είχε αφαιρεθεί ο οισοφάγος, είχε ρήξεις, σήψεις, λοιμώξεις, αιμορραγίες και σιτιζόταν με πολτοποιημένη τροφή με σύριγγα, ενώ αν επιβίωνε, θα έπρεπε να τρέφεται για το υπόλοιπο της ζωής της με σωλήνα απευθείας στο στομάχι.

Το ανώνυμο γράμμα

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης τους, οι γονείς έλαβαν ένα ανώνυμο ιατρικό έγγραφο που ανέτρεπε τα πάντα. Πρόκειται για έγγραφο πανομοιότυπο με εκείνο του νοσοκομείου από τον ιατρικό φάκελο της Αγγελικής το οποίο είχε μια σημαντική διαφορά αναγραφόταν σε αυτό μια επιπλέον ιατρική πράξη στην οποία επιβλήθηκε η Αγγελική η οποία δεν αναγραφόταν στο έγγραφο που τους είχε δώσει το νοσοκομείο.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις οι γονείς αποφάσισαν να αγωνιστούν για την ψυχή του παιδιού τους συλλέγοντας με πολύ αγώνα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού τους.

Μετά από 40 κύματα η υπόθεση της Αγγελικής βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες με τους γονείς της να προσπαθούν να αμυνθούν όπως καταγγέλλουν απέναντι σε χυδαία σχόλια των αντίδικων που τους λένε ότι κινήθηκαν δικαστικά για να πάρουν χρήματα

«Το παιδί μου ήθελε να ζήσει και προσπάθησε πολύ για να τα καταφέρει λέει ο πατέρας της Αγγελικής .Αυτός είναι και ένα από τους λόγους που και εκείνος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι το τέλος μέχρι να μάθει το γιατί. Ο βασικότερος όμως λόγος είναι να μην βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπος κανένας νέος άνθρωπος με μια τέτοια κατάσταση.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη .Την Πέμπτη κατέθεσαν οικογενειακοί φίλοι της Αγγελικής οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα της οικογένειας. Αμέσως μετά κατέθεσε ενταντικολόγος του Ευαγγελισμού η οποία ανέφερε ότι η τραχειοστομία έγινε μετά από Συμβούλιο των γιατρών ενώ στην ερώτηση του προέδρου της έδρας για ποιο λόγο δεν έγινε ανοιχτή τραχειοστομία και έγινε διαδερμική εκείνη εξήγησε ότι πρόκειται για ξεπερασμένη μέθοδο. Ωστόσο στον ιατρικό φάκελο της Αγγελικής αναφέρεται λίγες μέρες μετά οτι επιβαλλόταν να γίνει ανοιχτή τραχειστομία η οποία δεν έγινε ποτέ. Όπως αναφέρει η οικογένεια η διαδερμική τραχειστομία προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες στην Αγγελική και χειροτέρεψε την κατάσταση της μέχρι που κατέληξε.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…