Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης: Γιατί αφιέρωσε φράση του Martin Luther King στον «φίλο» Τσίπρα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε γιατί έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή με Martin Luther King 

Την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση «έχει επιταχύνει και έχει μεγεθύνει τα σοκ, είτε είναι από τον καιρό είτε είναι από τον covid είτε είναι η αύξηση της τιμής της ενέργειας, αντί να τα αποσοβήσει», εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την πρόταση δυσπιστίας που ψηφίστηκε στη Βουλή.

«Ο βασικός λόγος που καταψηφίσαμε χθες την κυβέρνηση είναι μια πολιτική διαφωνία με τις προτεραιότητές της και συγκεκριμένα με την ανάδειξη συγκεκριμένων κρατικοδίαιτων εισοδηματιών ως δήθεν επιχειρηματίες στους οποίους τα έχουν δώσει όλα, τα έχουν εκχωρήσει όλα χωρίς καμία δυνατότητα να τους εποπτεύουν γιατί ουσιαστικά είναι υπάλληλοί τους», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι «και το κράτος έχει εξαιρετικές δυνατότητες να αποτύχει αλλά το κράτος δεν έχει κίνητρο να αποτύχει».

«Πάρτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήρθε η Covid 19 κι όπου φύγει φύγει οι κλινικάρχες. Δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα με αυτό το ζήτημα. Το άφησαν καθαρά στο απαξιωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους κατασυκοφαντημένους νοσηλευτές και γιατρούς. Και όχι μόνο όπου φύγει φύγει οι ιδιώτες αλλά και διπλασίασαν μάλιστα και τις τιμές τους στις υπηρεσίες που πούλαγαν στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι η μορφή του τέρατος αυτή», συνέχισε ο Γ. Βαρουφάκης και τάχθηκε «100% υπέρ της αγοράς, όταν υπάρχει ανταγωνισμός γιατί η πειθαρχία του ανταγωνισμού συγκλίνει το ιδιωτικό με το κοινωνικό συμφέρον».

«Όταν έχεις φυσικά μονοπώλια, είτε είναι σιδηρόδρομος είτε είναι ηλεκτρική ενέργεια είτε είναι νερό είτε είναι αυτοκινητόδρομος, η μεταφορά της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης του φυσικού μονοπωλίου στον ιδιώτη είναι καταστροφή, παντού σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Σχολιάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας χθες στη Βουλή αυτοακυρώθηκε».

«Τον ρώτησα, “έστω ότι πέφτει η κυβέρνηση και είστε στο Μαξίμου αύριο, υποθετικά, λήγει η σύμβαση για την Αττική Οδό με την Άκτωρ εσείς θα την πάρετε σε ένα νέου τύπου Δημόσιο αποτελεσματικό -όπως εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει- ή θα το δώσετε σε κάποιον άλλον ολιγάρχη; Παρακαλώ, κ. Τσίπρα, απαντήστε: Θα τη δώσετε σε άλλον ολιγάρχη από αυτή την παλιοπαρέα των ολιγαρχών;”», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν αυτό είναι το ερώτημα, ποιος ολιγάρχης έχει την Αττική Οδό, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε, δεν είναι αυτό προοδευτική διακυβέρνηση».

«Δεν απάντησε. Το προέβλεψα ότι δεν θα απαντήσει και μάλιστα τελείωσα με μία φράση του Martin Luther King ότι “στο τέλος, δεν θα θυμόμαστε τα λόγια των δικών μας αντιπάλων θα θυμόμαστε τη σιωπή των φίλων”», σημείωσε.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την χθεσινή αντιφαστιστική επικράτιση στο κέντρο της Αθήνας και…