"Γύρω-γύρω βρέχει και στη μέση η κυβέρνηση θέλει καλοκαίρι"

cover
NewsRoom 29/04/2014 | 19:24

Με αυτή τη φράση, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα, μια χώρα και μια κυβέρνηση που, όπως είπε, έχουν σοβαρό θέμα Δημοκρατίας.

Πριν την αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Μπίστη, ο δημοσιογράφος τόνισε πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από την προ Μνημονίου εποχή, την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα.

"Έχουμε 2014 και 185% χρέος. Μπήκαμε στο Μνημόνιο με 120%. 1 στους 3 είναι άνεργος και 4,8% ύφεση αλλά εμείς λέμε ότι έχουμε πλεόνασμα. Ψευτογενές, αλλά πλεόνασμα", λέει, ενώ σφοδρή ήταν η κριτική του στην κυβέρνηση, η οποία, όπως φαίνεται, περιθάλπει υπουργούς που χρηματίστηκαν, έχει σε σημαντικές θέσεις χουντικούς και διατηρεί στενές σχέσεις με πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που καταρρέει και μια χώρα που έχει σοβαρό θέμα Δημοκρατίας. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα στον πρωθυπουργό αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό που δίνουν αναφορά μέσω πρακτόρων
σε άλλους πράκτορες σε Ισραήλ και Αμερική. Υπάρχει πρώην υπουργός, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ο οποίος φαίνεται να χρηματίζεται από επιχειρηματία για να κάνει ερωτήσεις υπέρ του στη Βουλή. Υπάρχει χουντικός, 
ο οποίος έστελνε επιστολές στήριξης προς τον Παπαδόπουλο, και ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι μέσα στη ΝΔ, υπεύθυνος για τις ευρωεκλογές", δήλωσε ο δημοσιογράφος, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή οραματίζεται τη Δημοκρατία μέσω ανθρώπων όπως ο κ. Βορίδης, με ή χωρίς τσεκούρι, ο κ. Πλεύρης, που θέλει νεκρούς όσους μετανάστες μπαίνουν στη χώρα και ο κ. Γεωργιάδης, ο "Ναπολέοντας του Μνημονίου".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου