Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι μοιραίοι αστυνομικοί

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ παραδέχεται ότι δεν έγιναν σωστά οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν

Άγιοι Ανάργυροι 2

“Δεν τελούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων”, διευκρίνισε στο Open η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που δεν απέτρεψαν την άγρια δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της μπροστά στο αστυνομικό τμήμα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν μια 28χρονη κοπέλα βρίσκεται δολοφονημένη με τόσο άγριο τρόπο έξω από ένα αστυνομικό τμήμα. Γι’ αυτό ακριβώς έχει διαταχθεί έρευνα. Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν πότε ένας πολίτης πρέπει να μεταφέρεται κάπου με ένα περιπολικό. Όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν οι αστυνομικοί που δέχονται ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας να κρίνουν αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και να προσπεράσουν ίσως και κάποια πρωτόκολλα της ΕΛΑΣ και να κάνουν άλλες ενέργειες που ίσως δεν προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό της αστυνομίας”, σημείωσε η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν σωστά οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την άτυχη κοπέλα ότι μπορούσε να κληθεί περιπολικό και να την παραλάβει για να την πάει στο σπίτι της με ασφάλεια, αλλά η κοπέλα θέλησε η ίδια να μιλήσει στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή των αστυνομικών. Πρόσθεσε πως η ΕΔΕ που διενεργείται για το περιστατικό περιλαμβάνει όχι μόνο την αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα το μοιραίο βράδυ.

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

6159595

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

Οι καλές μέρες κατά την διάρκεια του Πάσχα δίνουν την θέση τους στην κακοκαιρία

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…