Newsroom

Newsroom

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στη φυλακή ο 60χρονος δράστης – Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στον ανακριτή

Το πρωί ο καθ’ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο στον ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου. Ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας με Εισαγγελέα.

περιπολικο

Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου παραμένει συγκλονισμένη από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Κυριακή με θύμα την 56χρονη Γεωργία – Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 60χρονος δράστης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cretapost.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας από την Κρήτη, το πρωί ο καθ’ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο στον ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου. Ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας με Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 60χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ό,τι είχε πει και την πρώτη φορά, δεν δίστασε δηλαδή να την κατηγορήσει λέγοντας πως η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη φραστικά και του πέταξε ένα πιάτο και πως έπειτα εκείνος «θόλωσε και δεν ήξερε τι έκανε».  Μάλιστα όπως είπε μετά το γάμο του παιδιού τους η 56χρονη έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε μετά από 16 ημέρες, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε σκέφτηκε ποτέ να της κάνει κακό και ευχήθηκε να ήταν αυτός στη θέση της.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και θα οδηγηθεί στις φυλακές Αγυιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε στον 60χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή ενώ στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Υπενθυμίζεται πως από τα στοιχεία που προκύπτουν από την νεκροψία νεκροτομή, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό.

Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.

Το τηλεφώνημα στον γιο του

Μετά την δολοφονία ο 60χρονος έφυγε από το σπίτι. Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε ότι σκότωσε την μητέρα του.

Ο 31χρονος γιος πήγε στο σπίτι και είδε την μητέρα του ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου. Ο 6οχρονος, λίγη ώρα αργότερα, πήγε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου και παραδόθηκε στις αρχές.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…