Newsroom

Newsroom

Γυναικοκτονία στo Ρέθυμνο: Ισόβια στον 61χρονο για την δολοφονία της 56χρονης συζύγου του

«Ήταν η ώρα η κακή», είπε ο δράστης

γυναικοκτονια

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό επέβαλε σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2023 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 62χρονο κτηνοτρόφο, που το καλοκαίρι του 2022 δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου με 14 μαχαιριές στο λαιμό την 56χρονη σύζυγό του και μητέρα των 4 παιδιών τους.

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο επιπλέον ποινή 1 έτους και 2 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε, τον 62χρονο κτηνοτρόφο ένοχο κατά πλειοψηφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου ζητήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερον σύνομου βίου, καθώς και το ελαφρυντικό για την “προκλητική” συμπεριφορά του θύματος που προκάλεσε την οργή του.

«Ήταν η ώρα η κακή», είπε ο δράστης

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο το πρωί, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 61χρονος ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας: «Ζητώ συγνώμη από το δικαστήριο, τα κοπέλια μου και τα αδέλφια μου. Θα ήθελα να είμαι στη θέση της κι αυτή στη δικιά μου».

Μιλώντας για τις σχέσεις του ζευγαριού, τόνισε πως ήταν πολύ αγαπημένοι, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι την απόκτηση των παιδιών: «Πότε δεν της είπα μαύρα μάτια. Εκείνη με έλεγε ανίκανο. Πότε δεν της είπα να φύγει από το σπίτι» τόνισε.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…