Newsroom

Newsroom

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: «Κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο της μητέρας μας» (Video)

Χαρακτήρισε προμελετημένο το έγκλημα, ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό - «Να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, αυτό θα είναι ένα όφελος»

rethymno gynaikoktonia kori

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της τον Ιούλιο του 2022, στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου και τα τοπικά ΜΜΕ κατέγραψαν τις δηλώσεις της κόρης του ζευγαριού, που όπως και τα αδέρφια της κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον του πατέρα τους και δράστη, κάνοντας λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Σαν ζώο την έσφαξε – Με το σφαχτομάχαιρο»

Η κόρη του ζευγαριού είπε στο ΚΡΗΤΗ TV πως «η μητέρα μας αγωνίστηκε για τη δικαίωση της και έχει στο πλευρό της τα παιδιά της, την οικογένεια της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι δικαστικές αρχές έχουν πρωτίστως θεσμική και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους μας να δικάσουν με την μεγαλύτερη ποινή χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού τον δολοφόνο της μητέρας μας».

«Οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα, είναι εγκλήματα που ενέχουν κοινωνική παθογένεια στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας, όποιο ρόλο και αν έχουμε σε αυτήν την κοινωνία. Είτε ως γονείς όπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ως δάσκαλοι όπως τα εκπαιδεύουμε, ως κράτος στο πώς επιτρέπουμε την ατιμωρησία, στο πώς προστατεύουμε μια γυναίκα που δεν είναι ευτυχισμένη και θέλει να αποχωρήσει από το γάμο της. Αλλά και ως κοινωνία πολλές φορές στιγματίζουμε μια γυναίκα. Εμείς τις ευθύνες μας ως οικογένεια τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Εγώ τις ευθύνες μου τις γνωρίζω. Δεν προλάβαμε να σώσουμε την μητέρα μας. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε την αλήθεια, να στηρίξουμε την αλήθεια και αν αυτή η αλήθεια είναι για να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, αυτό θα είναι ένα όφελος για τη ψυχή της μητέρας μας, τις ψυχές τόσων αθώων γυναικών που χάθηκαν άδικα, αλλά και ένα όφελος για την κοινωνία».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται την Παρασκευή με την εξέταση περισσότερων μαρτύρων, τόσο κατηγορίας όσο και υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική κατάθεση της κόρης του θύματος για το δράστη πατέρα της:

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…