Newsroom

Newsroom

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Προφυλακιστέος ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος

Ο 50χρονος γυναικοκτόνος έπαθε κρίση πανικού ενώ βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα, σύμφωνα με αναφορές - Το ιστορικό της ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια.

EK PERIPOLIKO

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καθ’ ομολογίαν δράστης του στραγγαλισμού της 54χρονης γυναίκας στη Νίκαια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Νωρίτερα ο 50χρονος γυναικοκτόνος, φέρεται να εκδήλωσε κρίση πανικού ενώ βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της Κυριακής (22/1) λίγο μετά τις 5.20 ο 50χρονος τηλεφώνησε σε κατάσταση μέθης στο Αστυνομικό Τμήμα και είπε ότι σκότωσε τη γυναίκα του. “Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου…” φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο σημείο βρήκαν την 54χρονη γυναίκα νεκρή, με σημάδια στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την ανάκρισή του, “Έπινα ποτό έξω και όταν γύρισα σπίτι μου τσακωθήκαμε άγρια με την γυναίκα μου, ενώ στη συνέχεια τη σκότωσα”.

Το ιστορικό της ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο δράστης είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του το 2017 και το 2019, μετά από κλήσεις γειτόνων στην Αστυνομία, ύστερα από φασαρίες στο σπίτι της οδού Βοσπόρου.

Είχε δικαστεί για αυτές του τις πράξεις, όμως η σύζυγός του δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη και έτσι παρέμενε ελεύθερος.

Ο ίδιος ήταν γνωστός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αφού είχε ιστορικό αλκοολισμού και συχνά σε κατάσταση μέθης προκαλούσε φασαρίες στην περιοχή και στον δρόμο και αρκετές φορές τον είχαν προσαγάγει για προστατευτική φύλαξη, μέχρι το πρωί, έως ότου να ξεμεθύσει και μετά να τον αφήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Τον περασμένο Μάιο μετά από ένα ακόμη ενδοοικογενειακό επεισόδιο ο εισαγγελέας διέταξε τον ακούσιο εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί, όπου έκατσε μερικούς μήνες και ξαναβγήκε.

Το ζευγάρι είχε και ένα ανήλικο παιδί, 13 ετών σήμερα, που ευτυχώς δεν ήταν στο σπίτι όταν συνέβησαν όλα, καθώς έμενε στη γιαγιά του. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών ενώ μετέβη και ιατροδικαστής για την αυτοψία.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στο σημείο, το θύμα είχε στραγγαλιστεί, αφού είχε εμφανείς σχετικούς μώλωπες στον λαιμό από πίεση που είχε υποστεί από τα χέρια του δράστη και ενδεχομένως της είχε κλείσει στόμα και μύτη με τα χέρια του, ενώ υπέστη και ξυλοδαρμό καθώς είχε τραύμα από γροθιά στο αριστερό άνω βλέφαρο. Περισσότερα αναμένεται να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής κατά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…