Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Άκουσα χθες δύο “μπαμ”, δεν ήξερα τι ήταν» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στην Προσοτσάνη Δράμας - Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα με τελευταίο θύμα την 59χρονη γυναίκα από τη Δράμα.

image 1

Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στη Δράμα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούνε σοκ στην τοπική κοινότητα. Το πρωί της Τρίτης (07/06) αποκαλύφθηκε το έγκλημα του 64χρονου κατά της 59χρονης συζύγου του, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τούς βρήκες νεκρούς η κόρη τους.

Η νέα γυναικοκτονία έχει συγκλονίσει συγγενείς, φίλους, αλλά και τους περίοικους, οι οποίοι φαίνεται πως δεν γνώριζαν για τις διαμάχες ανάμεσα στο ζευγάρι, ούτε φυσικά θα μπορούσαν να προβλέψουν την τραγική κατάληξη.

Οι πρώτες μαρτυρίες των γειτόνων δείχνουν πώς η δολοφονία έγινε αργά το βράδυ: «Το μόνο που ακούστηκε το βράδυ ήταν μια κραυγή στη γειτονιά. Σήμερα απλά άκουσα «βοήθεια και μετά είδα την κόρη του θύματος να κλαίει. Έτρεξα πήγα εκεί, κάλεσα το ασθενοφόρο», περιέγραψε γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία δεν έκρυψε μιλώντας στις Αρχές πως «Ποτέ δεν ακουγόντουσαν φασαρίες, νομίζαμε ότι ήταν το καλύτερο ζευγάρι. Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ξέρεις τι γίνεται. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν μπορώ να ησυχάσω από το πρωί».

Μαρτυρία από άλλη γειτόνισσα

Άλλη γειτόνισσα, επίσης ανέφερε πως άκουσε δύο πυροβολισμούς γύρω στις 20:00 και μετά στις 22:00, αλλά το μυαλό της δεν πήγε στο κακό: «Άκουσα χθες δύο μπαμ κατά τις 20:00 και στις 22:15 το βράδυ. Δεν ήξερα τι ήταν. Ήταν μια πολύ καλή οικογένεια και δεν μπορώ να φανταστώ πώς έγινε αυτό».

«Της είχε δώσει 20.000 ευρώ για το σπίτι» – Η μαρτυρία συγγενή του 64χρονου

Χαρακτηριστική ήταν η μαρτυρία της ξαδέρφης του 64χρονου δράστη και αυτόχειρα: «Γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα μεταξύ τους και θα χώριζαν. Ωστόσο, το ζευγάρι είχε προχωρήσει σε συνεννοήσεις για το πώς θα χώριζαν την περιουσία τους.

Μάλιστα, πριν από δύο μέρες ο ξάδερφός μου ξέρω ότι είχε δώσει στη γυναίκα του 20.000 ευρώ γιατί θα έφευγε από το σπίτι τους. Θεώρησα ότι αυτό είναι το μερίδιο του σπιτιού γιατί το είχαν φτιάξει μαζί. Ποιος ο λόγος να γίνει το φονικό; Πραγματικά δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να μεσολάβησε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο ξάδερφός μου ήταν ένας ευαίσθητος και γλυκός άνθρωπος που δεν ξέρω τι έχει συμβεί για να έφτασε σε αυτό το σημείο».

«Επισκέφθηκε την κόρη του σαν σε… αντίο» – Τι δήλωσε φίλος της οικογένειας

Στο μεταξύ, ένας άλλος φίλος της οικογένειας, ο οποίος γνωρίζει και την κόρη που βρήκε νεκρούς τους γονείς της μέσα στο σπίτι τους, ανέφερε στην αστυνομία πως το βράδυ της Δευτέρας, ο δράστης είχε επισκεφτεί την κόρη τους στο σπίτι της να δει εκείνη και τα παιδιά της και τελικά… φάνηκε πως τους αποχαιρετούσε, σαν να γνώριζε αυτό που ερχόταν.

«Η κόρη τους, η Λίνα είναι σοκαρισμένη γιατί είδε και τους δύο γονείς της νεκρούς, σήμερα το πρωί και κάλεσε την αστυνομία. Χτες το βράδυ, λίγες ώρες προτού ο πατέρας της σκοτώσει τη μητέρα της και αυτοκτονήσει, ο 64χρονος την είχε επισκεφτεί στο σπίτι της σαν να ήθελε να την αποχαιρετήσει. Δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε μαζί της για να μάθουμε αν είχε μιλήσει για τις άσχημες σκέψεις του γιατί η κοπέλα είναι σοκαρισμένη, δεν μπορεί να το πιστέψει αυτό που έγινε. Ο πατέρας της κάθε πρωί, πήγαινε και έπαιρνε τα παιδιά της από το σπίτι και τα πήγαινε σχολείο. Η Λίνα, σήμερα το πρωί είδε ότι ο πατέρας της αργούσε να πάρει τα εγγόνια του και πήγε στο πατρικό της, να δει τι συμβαίνει. Τα κλειδιά ήταν πάνω στην πόρτα, άνοιξε και τους είδε νεκρούς», φέρεται να δήλωσε ο φίλος της οικογένειας κατά τις έρευνες της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δράμας συλλέγουν ακόμη καταθέσεις από συγγενείς της οικογένειας, ενώ ο ιατροδικαστής θα κάνει αυτοψία στο σπίτι του εγκλήματος και νεκροτομή στις δύο σορούς.

Τι είπε ο δήμαρχος Προσοτσάνης

Μιλώντας στο grtimes ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης είπε πως: «Οι πληροφορίες μου, λένε πως η γυναίκα του, τού είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να φύγει σήμερα κιόλας και να χωρίσουν. Εκείνος από ό,τι φαίνεται δεν το άντεξε αυτό και τελικά έκανε ό,τι έκανε». Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, «ο άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του με καραμπίνα στο σαλόνι και αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Είχε μάλιστα αφήσει και τα κλειδιά του σπιτιού από έξω, ώστε να τους βρουν. Όπως όλα δείχνουν δηλαδή, φαίνεται ότι το είχε σχεδιάσει».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…