Γυναικοκτονία: Ο «coach…» της Κατεχάκη προχωρά σε νέο «rotation» στην ΕΛ.ΑΣ-Μήπως να προτείνει απογευματινά περιπολικά… η έκτακτα Α.Τ για τις υπηρεσίες του πολίτη;

Λίγους μήνες μετά από το «rotation» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει νέο «restart» μετά το νέο φιάσκο να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Χρυσοχοϊδης ΕΛΑΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέστρεψε για 5η φορά στον υπουργικό θώκο με τον αέρα του πολιτικού που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την Κατεχάκη για να κάνει «restart» στην ΕΛ.ΑΣ και να αντιμετωπίσει τα θέματα της εγκληματικότητας, του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και τα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βία.

O ίδιος τον Ιανουάριο έπαιξε τη γνωστή «κασέτα»,  ότι προτεραιότητα του είναι να αντιμετωπίσει τα εγκληματικά στοιχεία, ανήγγειλε το panic button για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για τη βία ανηλίκων, ενώ τόνισε περίτρανα ότι το «100» θα απαντά σε 1-2 λεπτά.

Μάλιστα όπως αποδείχθηκε από την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, η εφαρμογή της εξαγγελίας περί επιστροφής 2.500 αστυνομικών από τις συνοδείες επισήμων σε μάχιμες υπηρεσίες, παραμένει απλά εξαγγελία.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του σε δηλώσεις του είχε πει «Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι. Υπάρχουμε ως αστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυ της ασφάλειας» και συμπλήρωσε με νόημα:

«Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν από 3 χρόνια σχεδιάστηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοστούν».

«Ο Τερίμ…» της Κατεχάκη

Λίγους μήνες μετά, τα πάντα επί ημερών του είναι μπάχαλο. Βομβιστικές ενέργειες, η Greek mafia ζει και βασιλεύει… τα περιστατικά μεταξύ ανηλίκων ολοένα και αυξάνονται έχοντας γίνει ποιά μάστιγα, ενώ τα περιστατικά για ενδοοικογενειακή βία συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς (σ.σ μόνο τον Απρίλιο έχουν δολοφονηθεί 5 γυναίκες),  ενώ όσο αφορά τα φαινόμενα επίορκων αστυνομικών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, κι εκείνα έχει γίνει σχεδόν καθημερινό δελτίο τύπου στα αστυνομικά δελτία.

Και επειδή οι ορολογίες έχουν την δικής του σημασιολογία, Μιχάλης Χρυχοσοϊδης,  για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί ορολογίες προπονητή ποδοσφαίρου,  τύπου… « Τερίμ»,   όπως την λέξη «restart»,  για να καλύψει τις ευθύνες του, με στόχο αυτή την φορά την εκπαίδευση των αστυνομικών. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και ελέγχουν εάν η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι τελικά επαρκής. Όσον αφορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, φέρεται να ετοιμάζει αλλαγές στην Αστυνομία αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο.

 

Υ.Γ Χθές έλεγε ότι πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία

Τελικά είναι απορίας άξιο, πόσες φορές θα κάνει «restart», «rotation», η όποιο άλλο ποδοσφαιρικό η μπασκετικό όρο θα χρησιμοποιήσει το Μιχάλης Χρυσοχοίδης (λες και έχει να κάνει με ομάδα) για να βελτιωθεί η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ και να αντιμετωπίσει επιτέλους τα ειδεχθή αυτά φαινόμενα. Και όλα αυτά στην χώρα που είναι στην κορυφή της λίστας της Eurostat με τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους

Εκτός αν μέσα στις αλλαγές μιμηθεί τον Άδωνη Γεωργιάδη και προτείνει απογευματινά περιπολικά… η έκτακτα Α.Τ για τις υπηρεσίες του πολίτη, για να μην φτάνουν σε σημείο να παρακαλούν για περιλοπικό όταν κινδυνεύουν.  Με το αζημίωτο φυσικά!

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…