Γυναικοκτονία με σπαθί σαμουράι στην Τουρκία – Ήθελε να σκοτώσει οποιαδήποτε γυναίκα (video)

«Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας» έγραφε σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του γυναικοκτόνου - ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

FD97EsdXMA0VK7j

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σχετικά με τη γυναικοκτονία στην Τουρκία που έγινε στις 9 Νοεμβρίου. Μία 28χρονη αρχιτέκτονας, η Μπασάκ Τζενγκίζ, έπεσε νεκρή όταν της επιτέθηκε στη μέση του δρόμου ένας άνδρας οπλισμένος με σπαθί σαμουράι. O δράστης ομολόγησε ότι επέλεξε το θύμα του τελείως τυχαία, επειδή ήθελε να σκοτώσει μια γυναίκα.

Ο ύποπτος, ονόματι Τζαν Γκιοκτούκ Μποζαπό, τράπηκε σε φυγή πεζός με το ξίφος μήκους 75 εκατοστών, ενώ η Τζενγκίζ, η οποία έμεινε βαριά τραυματισμένη μετά την άγρια επίθεση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα από τις αρχές καθώς η επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Ο δολοφόνος της νεαρής συνελήφθη στο διαμέρισμά του μετά από έφοδο της αστυνομίας. Στους τοίχους και τα παράθυρα υπήρχαν χαρτιά κολλημένα με ταινία στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα κείμενα. Σ΄ ένα από αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας, πυροβολήστε με μια σφαίρα τη γυναίκα σας». Στον χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 15 ξίφη και μαχαίρια, ανάμεσά τους και το σπαθί σαμουράι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση.

Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν «εσκεμμένη δολοφονία με ένα τερατώδες συναίσθημα».

Η άγρια γυναικοκτονία έχει επίσης προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα, αφού πλέον στην Τουρκία τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής το 2021, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

Η σκηνή της αιματηρής επίθεσης καταγράφηκε μάλιστα από κάμερες, με το βίντεο να προβάλλεται από τα τουρκικά ΜΜΕ. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018