Γυναίκες της Σρεμπρένιτσα θα μηνύσουν τη Χρυσή Αυγή και Έλληνες παραστρατιωτικούς για τη γενοκτονία

Οι επιζώντες της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα είναι έτοιμοι να μηνύσουν μέλη του πρώην κόμματος και καταδικασμένης πλέον ως εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής, μαζί με όλους τους Έλληνες εθελοντές που, όπως ισχυρίστηκαν, συμμετείχαν σε εγκλήματα πολέμου που έλαβαν χώρα στη σερβοβοσνιακή πόλη το 1995.

SREBRENICA 2 REUTERS 09 07 2020 1

 Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν μεταξύ των Ελλήνων εθελοντών που πολέμησαν μαζί με τον Στρατό των Σερβοβοσνίων και μερικοί φέρονται να ήταν παρόντες στη Σρεμπρένιτσα την περίοδο κατά την οποία δολοφονήθηκε μεγάλος αριθμός Βόσνιων Μουσουλμάνων 

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι δρούσαν στη Σρεμπρένιτσα. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν», δήλωσε η Μούνιρα Σούμπασιτς, επικεφαλής των Mητέρων της Σρεμπρένιτσα. Η Σούμπασιτς έχασε τον γιο και τον σύζυγό της στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα και δήλωσε ότι οι Έλληνες εθελοντές που συμμετείχαν στη σφαγή μετά την πτώση της Σρεμπρένιτσα το 1995 δεν προσήλθαν ποτέ στη δικαιοσύνη.

Η επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών της Σρεμπρένιτσα, Νούρα Μπεγκόβιτς έχασε 16 μέλη της οικογένειας στη γενοκτονία. Σύμφωνα λοιπόν, με τις καταγγελίες τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν μεταξύ των Ελλήνων εθελοντών που πολέμησαν την περίοδο κατά την οποία δολοφονήθηκε μεγάλος αριθμός Βόσνιων Μουσουλμάνων.

(Με πληροφορίες από Roza.gr)

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…