Γυναίκες σε βάζο

Η θύελλα των αντιδράσεων και η χλεύη που εισέπραξε ο Μητσοτάκης για το εμφανώς μη στελεχωμένο από γυναίκες υπουργικό του συμβούλιο, δεν μπορεί να ξεπλυθεί με την πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου.

5005935

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν είναι απαραιτήτως μία κακή πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία γυναίκα που πληροί τις προϋποθέσεις. Προέρχεται από δημοκρατικό χώρο, είναι εξαιρετικά μορφωμένη και δραστήρια. Κακή ήταν η επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διότι ο πρωθυπουργός είπε λίγο-πολύ ότι «θέλουμε μία γυναίκα σε μία συμβολική θέση για να (από)δείξει στον προοδευτικό κόσμο που του γυρίζει την πλάτη -με αποστροφή- ότι δεν είναι εντελώς ακροδεξιός. Που είναι, βέβαια κι αυτός και τα στελέχη του, αλλά τέλος πάντων. 

Τι είπε, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι στη χώρα μας έχουμε ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων (χαίρω πολύ) κι ότι συμβολικά (!) διαλέγει μία γυναίκα σε μία συμβολική θέση. Διότι, η ελληνική Δημοκρατία δεν ελέγχεται από τον πρόεδρό της, αλλά από το κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος είναι ένας ρόλος, ας πούμε παραδοσιακός, θεσμικός και παντελώς μη οργανικός.

Εξάλλου, δεν μπορεί να μας πείσει ο κ. Μητσοτάκης. Η θύελλα των αντιδράσεων και η χλεύη που εισέπραξε για το εμφανώς μη στελεχωμένο από γυναίκες υπουργικό του συμβούλιο, δεν μπορεί να ξεπλυθεί με την πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου. Που την διάλεξε επειδή είναι γυναίκα, όπως τόνισε πολλάκις. 

Ας υπενθυμίσουμε πώς δικαιολόγησε τη μη επιλογή γυναικών για το κυβερνητικό σχήμα. Είχε πει ότι… δε βρήκε πρόθυμες γυναίκες. Άραγε, οι μοναδικές που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης, είναι οι Αριστερές; Δεν το νομίζω, για την ακρίβεια, εύχομαι να μην είναι έτσι. Εύχομαι να μην είναι εγκλωβισμένες σε στερεότυπα έμφυλα οι γυναίκες της δεξιάς παράταξης. Εξάλλου, στο παρελθόν έχουμε δει πολλά στελέχη της ΝΔ να καταλαμβάνουν υπουργικούς θώκους. Οπότε τι φταίει; Γιατί τις πταίει γνωρίζουμε… Ο πρωθυπουργός.

Η στροφή της ΝΔ σε ακραιφνή «παραδοσιακά» πρότυπα, με τον όρο που χρησιμοποιούμε τα πρότυπα αυτά συνήθως, ξεκίνησε ως αντίβαρο στην αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, με την ψήφιση προοδευτικών νομοσχεδίων για τα δικαιώματα και την οικογένεια. Κι αφού το πολιτικό πρόγραμμα είναι εγκληματικό για τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα, αυτό που τους απέμεινε είναι τα ένστικτα. Χτίσανε την αντιπαλότητα με την αριστερά σε ένα υποσυνείδητο (ή και όχι τόσο) πλαίσιο μεταξύ… μοντέρνων και συντηρητικών.
 
Μπορεί και να πέτυχε. Για την ώρα. Ευτυχώς, όμως, η κοινωνία έχει αποδείξει πως δεν αντέχει για πολύ το σκοτάδι. Στο κάτω-κάτω, χρειάζεται φως και οξυγόνο. Ελπίζουμε μόνο οι γυναίκες της ΝΔ να αντιδράσουν στην πολιτική μοίρα που τους παραχωρεί ο πρόεδρός τους. Ιδανικά, να το κάνουν άμεσα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…