Γδύθηκαν οι αεροσυνοδοί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Alitalia (video)

50 αεροσυνοδοί της Alitalia βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης και διαμαρτυρήθηκαν για τις χαμένες θέσεις εργασίας και την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα

AP21293478312016

Η Alitalia σταμάτησε τη λειτουργία της μετά από 74 συνεχόμενα χρόνια δίνοντας τη θέση της στην επίσης κρατική ITA η οποία την προηγούμενη Παρασκευή απασχολούσε μόνο περίπου 2.800 από τους σχεδόν 11.000 υπαλλήλους της Alitalia.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τις αεροσυνοδούς της μεγάλης ιταλικής κρατικής εταιρείας, που οδηγήθηκαν σε γυμνή και σιωπηρή διαμαρτυρία. 

Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, έριξαν τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για την πτώχευση της εταιρείας, όσο και για τις πολλές χιλιάδες λιγότερες προσλήψεις που έκανε η νέα κρατική αεροπορική εταιρεία. 

50 αεροσυνοδοί της Alitalia λοιπόν, βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης και διαμαρτυρήθηκαν για τις χαμένες θέσεις εργασίας, την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα, αλλά και για τις κακές συνθήκες εργασίας όσων επαναπροσλήφθηκαν στην ITA Airways.

 

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…