«Γυάρους και Μακρονήσους» θέλει ο Μπογδάνος και η ΝΔ για τους πρόσφυγες

Πλέον είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχέδιο για τις δομές των προσφύγων. Ο  Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε ένα ακόμη ακροδεξιό μανιφέστο παραδέχθηκε ότι ο ιδανικός χώρος να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες είναι τα ξερονήσια.

ek bogd 1

Γυάρο και Μακρόνησο ονειρεύεται ο Βουλευτής της ΝΔ-νοσταλγός της Χούντας-Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον βουλευτή για το σχέδιο της ΝΔ  να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε ξερονήσια. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με κυνικότητα απάντησε:” Ναι, σοβαρά σε ξερονήσια. Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά…”

«Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες;» ρωτάει ο δημοσιογράφος, μήπως και τον επαναφέρει στην κανονικότητα… και ο ίδιος συνεχίζει το ακροδεξιό του παραλήρημα ως άλλος ”Πατακός”:

«Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ. Εσείς κι εγώ, κύριε Μελιγκώνη, ανήκουμε πλέον σε μια άλλη γενιά. Κανείς δεν σκέφτεται πλέον ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι πλέον νόμιμο και μάλιστα, ακρογωνιαίος λίθος του πολιτειακού μας . Κανείς δεν σκέφτεται Γυάρους και Μακρονήσους. Και τι να κάνουμε, που σε μια χώρα που έχει πάρα πολλά νησιά, χρειαζόμαστε χώρο, ώστε να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες. Εφόσον κρίθηκε, από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναλύσουν την κατάσταση, ότι, το συγκεκριμένο αραιοκατοικημένο νησί δεν ξέρω αν είναι οικισμός ή βραχονησίδα, δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω καν. Ξέρω ότι η στόχευση δεν ήταν για ξερονήσια, ήταν για αραιοκατοικημένα νησιά, με λίγους κατοίκους. Εφόσον κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο νησί είναι κατάλληλο, πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ και τα ταμπού. Ναι, σε ένα απομονωμένο, αραιοκατοικημένο νησί. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε»

«Στα κέντρα αυτά που αποφασίσαμε, δεν θα πάνε οι έχοντες τα χαρακτηριστικά του αιτούντα άσυλο» προσθέτει στη συνέχεια ο Μπογδάνος, ωστόσο αμέσως μετά αυτοαναιρείται: «Θα πάνε όλοι όσοι μπαίνουν, πλην ιδιαιτέρως ευπαθών περιπτώσεων, εν αναμονή του αν θα πάρουν άσυλο ή όχι. Δηλαδή από τους 10 που θα πάνε ζητώντας άσυλο, οι 8 ή οι 9 θα επιστραφούν στην Τουρκία, στο Πακισταν, όπου είναι η πατρίδα τους. Τώρα για τον άλλον 1-2, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ενσωματώσουμε». Η απάντηση αυτή έρχεται σε ερώτηση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία. Για τον Αντετοκούνμπο ο Μπογδάνος απαντάει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως γιατί «είναι χριστιανός, είναι γελοίο να κρίνουμε από το χρώμα του δέρματος. Δεν είναι όμως γελοίο να αναφερόμαστε σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σε περίοδο που το Ισλάμ μας έχει δείξει ανησυχητικά δείγματα».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η  ΝΔ και ο Κωνσταντίνος  Μπογδάνος, ονειρεύονται νέες Γυάρους και Μακρόνησους.  Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών, φαντάζει πολύ λίγη μπροστά στο δόγμα ”νόμος και τάξη” της ΝΔ 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ