Gucci, Louis Vuitton και Dior πλουτίζουν βασανίζοντας ζωντανά ερπετά καταγγέλλει η Peta

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ σκληρές εικόνες και βίντεο

Skinning python 1

Για απάνθρωπες μεθόδους θανάτωσης ερπετών κάνει λόγο η ασιατική οργάνωση της αμερικανικής φιλοζωικής PETA, κατηγορώντας τα παγκόσμια μεγαθήρια της μόδας Gucci και Louis Vuitton ότι πλουτίζουν βασανίζοντας ζωντανά ερπετά.

Βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η Peta Asia δείχνουν εργάτες ενός σφαγείου στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: από σαύρες που δένουν τα πόδια τους και τις βυθίζουν σε μπανιέρα με νερό και από φίδια που κόβουν το κεφάλι τους κι αυτά να κινούνται, αποκεφαλισμένα.

«Λόγω της μοναδικής τους φυσιολογίας, οι σαύρες και τα φίδια δεν πεθαίνουν ακαριαία μετά τον αποκεφαλισμό και ο εγκέφαλός τους μπορεί να παραμείνει ικανός να αισθάνεται τον πόνο για περισσότερα από 30 λεπτά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η PETA.

Στην αναφορά για τη Louis Vuitton μάλιστα η Peta Asia καταγγέλλει ότι οι ερευνητές επισκέφθηκαν σφαγείο που τροφοδοτεί με δέρματα την εταιρεία LVMH (μητρική εταιρεία της Louis Vuitton και της Dior), και είδαν εργαζόμενους να χτυπούν φίδια στο κεφάλι με σφυριά, να τα δένουν στον αέρα, να γεμίζουν το σώμα τους με νερό και να τα γδέρνουν, ενώ αυτά είναι ακόμη ζωντανά και συναισθανόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Dr. Clifford Warwick, ειδικό ερπετολόγο, ο αποκεφαλισμός ζωντανών και συναισθανόμενων ερπετών έχει αναγνωριστεί ως εξαιρετικά απάνθρωπος από τις μεγαλύτερες επιστημονικές οργανώσεις, εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, ενώ σε ορισμένες χώρες είναι παράνομος. Αυτό διότι ο αποκεφαλισμός δεν οδηγεί τις σαύρες σε ακαριαίο θάνατο, αλλά ο εγκέφαλός τους συνεχίζει να είναι λειτουργικός και νιώθει ακραίο πόνο και ψυχολογικό στρες για περισσότερα από 30 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό.

Σε ό,τι αφορά τη φρικιαστική μέθοδο με το νερό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι στον τροφοδότη της LVMH, έδεναν πύθωνες στον αέρα, έβαζαν λάστιχα στο στόμα ή στον πρωκτό τους και τα γέμιζαν με νερό ώστε να αυξηθεί η εσωτερική τους πίεση και να ξεκολλάει το δέρμα ευκολότερα.

Η PETA απαιτεί από την Gucci και την LVMH να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «εξωτικά δέρματα» και να πάψουν να πλουτίζουν μέσα από τον βασανισμό συναισθανόμενων ζώων.

Μπορείτε να υπογράψετε στο κάλεσμα της Peta για την LVMH και τη Gucci εδώ και εδώ αντίστοιχα.

 

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…