Guardian και πάλι για το «ελληνικό Watergate»: Όλο και πιο σκοτεινό το πολιτικό μέλλον της χώρας

«Ο Μητσοτάκης δεν άργησε να επιμερίσει ευθύνες» σχολιάζει με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων, αλλά ο πρωθυπουργός «δεν εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη».

Το «ελληνικό σκάνδαλο Watergate» ασκεί περαιτέρω πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύθηκε την Κυριακή η εφημερίδα The Observer που βρίσκεται στην ίδια ομπρέλα με τον Guardian, με το κείμενο να υπογράφεται από την Helena Smith ανταποκρίτρια στην Αθήνα.

Το άρθρο ξεκινάει με το θερμό καλοκαίρι που βίωσε σε πολιτικό επίπεδο η Ελλάδα καθώς οι συζητήσεις για υποκλοπές το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν. Στη συνέχεια μεταφέρει το κλίμα της Ολομέλειας την Παρασκευή, τονίζοντας ότι συζητήθηκε ένα σκάνδαλο υποκλοπών το οποίο θυμίζει πρακτικές που σχετίζονταν με τη Χούντα, και το οποίο έχει σοκάρει τόσο το πανελλήνιο όσο και την Ευρώπη (απέναντι στην Ελλάδα).

«Όταν το έμαθα, δεν δίστασα να πω ότι ήταν λάθος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς ο πολιτικός του αντίπαλος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, «που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του» μεταφέρει ο Guardian.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια μεταφέρει την τοποθέτηση Μητσοτάκη ότι «οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του ολισθήματος αυτού δεν πρέπει να υπονομεύει το σημαντικό έργο της ΕΥΠ». Στην συνέχεια μάλιστα μεταφέρει το κλίμα πίεσης που προσπαθεί να αντέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η συζήτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, με την αντιπολίτευση να ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού και το «Κουτί της Πανδώρας» να έχει ανοίξει με δραματικές συνέπειες για την κυβέρνηση.

«Δώσατε εντολή στην ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κατήγγειλε τον πρωθυπουργό της χώρας. «Θέλατε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στο τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, ώστε να εξασφαλίσετε τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων ενόψει ενός νέου κοινοβουλευτικού νόμου με την απλή αναλογική».

Μάλιστα, η αρθρογράφος σχολιάζει ότι το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας αρχίζει να φαίνεται όλο και πιο σκοτεινό. Η αρθρογράφος αναφέρει ότι παρά την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών για τις κινήσεις Μητσοτάκη, αλλά και τον χειρισμό του της πανδημίας, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. «Η αντιπολίτευση σύντομα παρομοίασε το σκάνδαλο με αυτό του Watergate, καθώς ο Μητσοτάκης κατηγορείται ότι έχει υπό την εποπτεία του ένας μηχανισμός με τακτικές που θυμίζουν περισσότερο ψυχρό πόλεμο πάρα μια σύγχρονη δημοκρατία» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ο Observer σχολιάζει και τον τρόπο διακυβέρνησης Μητσοτάκης ο οποίος είναι συγκεντρωτικός μεταξύ συμβούλων και βοηθών, κάτι που οδηγεί σε κατηγορίες σχετικά με την αλαζονεία του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια το δημοσίευμα μεταφέρει τα γεγονότα σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ αλλά και την ιστορία με το Predator, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις ιδιαίτερα στο αν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το λογισμικό αυτό.

«Ο Μητσοτάκης δεν άργησε να επιμερίσει ευθύνες» σχολιάζει με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων, αλλά ο πρωθυπουργός «δεν εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα στην Ολομέλεια να προκαλέσει την οργή των βουλευτών και τον ίδιο να υποστηρίζει ότι όλα ήταν νόμιμα και ότι τον εμποδίζει ο νόμος από το να αποκαλύψει τους λόγους».

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για εκβιασμό και δωροδοκία πίσω από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ως κίνητρα. Ο Ανδρουλάκης, ο οποίας θα ήταν πιθανότατα υποψήφιος σε μια μελλοντική κυβέρνησης συνασπισμού, πιστεύεται ότι δεν ήταν προτιμώμενη επιλογή της ΝΔ.

«Βόμβα» Κοττάκη: Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google, Facebook για απόκρυψη των αποκαλύψεων σχετικά με τις υποκλοπές

«Βόμβα» Κοττάκη: Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google, Facebook για απόκρυψη των αποκαλύψεων σχετικά με τις υποκλοπές

Χρησιμοποιεί το αφήγημα της «ρωσικής παρέμβασης» για να πείσει Google και Facebook να μην «παίζουν»…

Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι μεταλλεργάτες από κατάρρευση στοάς σε ορυχείο της Φωκίδας

Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι μεταλλεργάτες από κατάρρευση στοάς σε ορυχείο της Φωκίδας

Δεύτερο εργατικό δυστύχημα σε μία ημέρα. Άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, μετά το εργατικό δυστύχημα…

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια ανατρεπτική συνέντευξη: Τα τρία λάθη που έκανα ως υπουργός Οικονομικών

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια ανατρεπτική συνέντευξη: Τα τρία λάθη που έκανα ως υπουργός Οικονομικών

Τι απαντά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στην ερώτηση αν... «θα ξανάπαιρνε το υπουργείο Οικονομικών;»