Guardian: Έρευνες της UEFA για Ολυμπιακό και Μαρινάκη – Τι απαντά η ΠΑΕ

Έρευνες από την UEFA έχουν ξεκινήσει για Ολυμπιακό και Μαρινάκη, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και συγκεκριμένα με την εισαγγελική πρόταση Δασκαλόπουλου. Η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» έχει έρθει στο προσκήνιο των βρετανικών ΜΜΕ, λόγω της πρόθεσης του Μαρινάκη να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

57221f761dc5240d3b8b4e5c

Ως εκ τούτου, ο Guardian σημειώνει πως εκτός από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει ζητήσει αντίγραφο της πρότασης Δασκαλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η προφυλάκιση και παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού. 

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με τον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ των Βρετανών ως λεγόμενα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και συνεχίζει: «Επιπρόσθετα, η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει σταλεί επίσημο αίτημα ώστε να σταλεί αντίγραφο της αναφοράς από τον κατήγορο, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο».

Σημειώνεται, όμως, ότι «καμία οριστική απόφαση» δεν έχει παρθεί από τα δικαστήρια στην Αθήνα, είτε για την ομάδα, είτε για τον ιδιοκτήτη της. Τέλος, στο ρεπορτάζ σημειώνονται σημεία και από τη χθεσινή ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένει μια δίκαιη δίκη από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση κινείται από πολιτικά κίνητρα. 

Επίσης, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «σε αντίθεση με τους κανονισμούς της αγγλικής Football League, η UEFA δεν χρειάζεται καταδικαστική απόφαση εναντίον συλλόγων ή προσώπων για να πάρει τις αποφάσεις της, όπως για παράδειγμα σε αυτή την υπόθεση που αποτελεί μέγιστο θέμα στην Ελλάδα από το 2013. Το μόνο που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι “επαρκώς ικανοποιητικές” αποδείξεις ότι υπάρχει εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες».


«Εμείς, ενημερώσαμε την UEFA»

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΦΩΣ», οι κύκλοι της πειραϊκής ΠΑΕ επισημαίνουν πως ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πρώτος την UEFA για τις δικαστικές εξελίξεις. 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…