Guardian: "Αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να αντέξει η ελληνική κυβέρνηση"

Κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Ελλάδας, σε δημοσιεύματα του αμερικανικού και του βρετανικού Τύπου. Παράλληλα,…

tsipras 101

Κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Ελλάδας, σε δημοσιεύματα του αμερικανικού και του βρετανικού Τύπου. Παράλληλα, σύσσωμος ο ξένος Τύπος εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία του για τη συνεχή άνοδο της ακροδεξιάς και στη χώρα μας.

ΗΠΑ: Τι λένε Bloomberg, Wall Street Journal και Associated Press

«Προειδοποίηση προς το Σαμαρά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα», σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το κόμμα της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πρώτος στις εκλογές για την ευρωβουλή χωρίς ωστόσο αρκετό ποσοστό ώστε να αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

«Η ευρωπαϊκή ψήφος, σε συνδυασμό με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται ένα τεστ για τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνασπισμού. Ενώ ο Σαμαράς προήδρευσε της επιστροφής της χώρας στις αγορές, οι επιπτώσεις της εξαετούς ύφεσης παραμένουν εμφανείς στη χώρα, όπου πάνω από τους μισούς νέους είναι άνεργοι», συμπληρώνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Το Bloomberg αναφέρεται και στην Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «η εθνικιστική Χρυσή Αυγή, ο επικεφαλής και πέντε βουλευτές της οποίας βρίσκονται στη φυλακή, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαισιώθηκε στην τρίτη θέση, εκλέγοντας τρεις ευρωβουλευτές».

Η αμερικανική Wall Street Journal, σημειώνει ότι «το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κούρσα στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, μπροστά από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που αποτελεί το βασικό εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού».

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα για τις ταυτόχρονες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ένα κρίσιμο τεστ για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά», προσθέτει η εφημερίδα.

«Μαζί με την εκλογή των προσώπων που θα συμπληρώσουν τις 21 ελληνικές έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, στη χώρα διεξήχθη και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες επίσης μπορούν να καθορίσουν το πόσο ακόμη θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας η υπάρχουσα κυβέρνηση συνασπισμού», τονίζει το δημοσίευμα.

Και η WSJ αναφέρεται με τη σειρά της στη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι «το ακροδεξιό κόμμα θα μπει για πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο με το ποσοστό της να κυμαίνεται από 9 – 10%. Η Χρυσή Αυγή, που αρνείται τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης με νεοναζιστική ιδεολογία που της αποδίδονται, είναι το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τρεις ευρωβουλευτές».

Το Associated Press αναφέρει ότι το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με διαφορά περίπου 3,5% από το συντηρητικό κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, που αντιτίθεται σθεναρά στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από το 2010, σημείωσε μία σημαντική νίκη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα, κερδίζοντας την περιφέρεια Αττικής», προσθέτει.

Και το Associated Press αναφέρεται στο 9,4% που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και το οποίο ην ανέδειξε τρίτο κόμμα, παρότι ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και βουλευτές της έχουν προφυλακιστεί για εγκληματικές πράξεις που περιλαμβάνουν από εμπρησμούς, εκφοβισμούς μέχρι και δολοφονίες.

Βρετανία: Ερωτηματικά για τις αντοχές της κυβέρνησης Σαμαρά από τον Guardian

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αντανακλά τη λαϊκή οργή για τις σκληρές περικοπές δαπανών στις οποίες προχώρησε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης. Η άνοδος της άκρας Αριστεράς εγείρει αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να αντέξει η κεντροδεξιά κυβέρνηση με μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις δύο εδρών», σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι για πρώτη φορά το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής εκλέγει τουλάχιστον δύο βουλευτές από τους 21 που αντιστοιχούν στην Ελλάδα. «Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για εγκληματική δραστηριότητα και ο αρχηγός και βουλευτές της είναι προφυλακισμένοι, η Χρυσή Αυγή τερμάτισε στην τρίτη θέση με ποσοστό κοντά στο 10%», τονίζει ο Guardian και συνεχίζει:

«Στην Ελλάδα πρώτος τερμάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει την πολιτική της λιτότητας, αλλά ισχυροί αναδείχθηκαν από τις κάλπες και οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Με ποσοστό ως και 10% μπορεί να εκλέξουν τουλάχιστον δύο από τους 21 ευρωβουλευτές της Ελλάδας, παρά την τρέχουσα ποινική δίωξη και το γεγονός ότι αρκετά κορυφαία μέλη τους είναι στη φυλακή».

Βρετανία: Επισημάνσεις από Telegraph, BBC, Reuters

Στην είσοδο της Χρυσής Αυγής για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή εστιάζει το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph: «Η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και το μοναδικό κόμμα που επιτυγχάνει τέτοια απότομη άνοδο», επισημαίνει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Το κόμμα, που αρνείται τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, θα στείλει στις Βρυξέλλες τρεις ευρωβουλευτές».

Το βρετανικό δίκτυο BBC σημειώνει ότι η αντιμνημονιακή αριστερή ομάδα του ευρωκοινοβουλίου κερδίζει μεγάλο έδαφος, χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας.

Το Reuters αναφέρει ότι το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα οδήγησε ένα μεγάλο κύμα θυμού απέναντι στη λιτότητα κερδίζοντας μεν τις ευρωεκλογές στη χώρα, χωρίς όμως να βγάλει νοκ άουτ την Κυβέρνηση Σαμαρά σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος.

«Στο πρώτο εκλογικό τεστ από το 2012, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της χώρας, οι ψηφοφόροι «τιμώρησαν» τον Σαμαρά για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλε ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τους διεθνείς πιστωτές της», προσθέτει το πρακτορείο.

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…