Γροθιά στο στομάχι- και στα μάτια- η συνέντευξη Αυτιά -Κυριάκου και τούμπαλιν

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που βλέπεις κάτι στο γυαλί απέναντί σου και  χωρίς να έχεις καμία απολύτως «συμμετοχή», αρχίζεις να ντρέπεσαι γι’ αυτό που θ’ ακολουθήσει.  

boxing

Ενόσω τα μάτια σου, σχεδόν σαδομαζοχιστικά, αρνούνται ν’ αφήσουν την τηλεόραση, γκουγκλάρεις παράλληλα στο κινητό σου «Ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί- Πώς το κάνω;», μιας και αυτό που διαδραματίζεται στην οθόνη προκαλεί στον οργανισμό σου το ίδιο αποτέλεσμα με το να πιεις κανένα χυμό (από την τηλεοπτική αφυδάτωση), που λήγει στις 19/6, αλλά στις 19/6 του 2018.

Για όσους από εσάς που είδατε  την συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Αυτιάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη η ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ; μάλλον είστε ήρωες!

Εκεί, ο δημοσιογράφος (λέμε τώρα) στρίμωξε… στα σχοινιά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας το μαχαίρι στο γαλάζιο κόκκαλο και κάνοντας το σκούρο μπλε «χάρη» στους λεκτικούς μώλωπες με το οποίο το γέμισε… ΝΟΤ.

Εντάξει, ήταν αναμενόμενο,  με δεδομένο ότι μιλάμε για το- κάργα  προσκείμενο στην ΝΔ – κανάλι του Φαλήρου, η συζήτηση μεταξύ Αυτιά και Μητσοτάκη ήταν κατά βάση ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, με το φινάλε της να γράφει αρνητική ιστορία:

«Θέλω να σας πω δημόσια ευχαριστώ. Μου προτείνατε να είμαι υποψήφιος όπου θέλω. Μου δώσατε διαβατήριο ζωής τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν ο ένας καθισμένος δίπλα στον άλλο μου είπατε: “Γιώργο δεν μπορούσα να διαχειριστώ τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για σένα”», δήλωσε ο Γιώργος Αυτιάς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει από την πλευρά του «Θα ήσασταν χρήσιμος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να είστε αυστηρός αλλά δίκαιος στην επόμενη κυβέρνηση».

Κάπου εκεί τα πάσης φύσεως τριχωτά τετράποδα ξεκαρδίστηκαν, ούτως ώστε να γίνει πράξη το «Γελάνε και τα σκυλιά», μιας και ο… μισός ΣΚΑΪ έχει πάρει μεταγραφή ως δανεικός στη ΝΔ με οψιόν αγοράς, αν οι παίκτες πείσουν με την απόδοσή τους.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη αποτέλεσε τη «θρυαλλίδα» που τίναξε στον αέρα τα social media (και όχι μόνο), με την συντριπτική πλειονότητα να καταφεύγει σε όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τον κ. Αυτιά, την στιγμή που άπαντες αναρωτιόντουσαν αν έχει υπάρξει ποτέ τρομακτικότερο βλέμμα έκπληξης στα χρονικά από αυτό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κατελήφθη εξαπίνης όταν άρχισε να μιλάει ο δημοσιογράφος, μα το κάλυψε εντέχνως χάρη στην σπάνια ετοιμότητά του (παρατεταμένη σιωπή σε βαθμό που οι τηλεθεατές ν’ αναρωτιούνται αν πατήθηκε «μονομερώς» το mute στο πληκτρολόγιο).

Πάρα πολλοί κατηγόρησαν τον Γιώργο Αυτιά για «γλείψιμο» στον Μητσοτάκη, για στημένο θέατρο, για αμοιβαίες αβροφροσύνες ελαφρώς «δύσπεπτες» για το ουδέτερο στομάχι και ούτω καθεξής. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να πουν πως αυτή ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Τελικά όχι άδικα… όπως αποδείχθηκε . Aυτό το αγλάισμα της δημοσιογραφίας που λέγεται Γιώργος Αυτιάς έδειξε πως λειτουργεί εν έτει 2019 η δημοσιογραφία στο σύνολό της: ο καθένας- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- διαλέγει ένα «στρατόπεδο» για ν’ αποθεώσει, ρίχνοντας ανηλεώς, ταυτόχρονα, λάσπη στο απέναντι.

Από την άλλη ο Μητσοτάκης ψήφους θέλει να μαζεύει και δεν ενδιαφέρεται αν αυτές θα έρθουν με τον λαικισμό που πουλάει συνταξούλες και  επιδοματάκια. Το αγλάισμα επίσης δεν το νοιάζει να εκτίθεται δημόσια αποδεχόμενο τον ρόλο του στρατευμένου σ’ ενα κόμμα δημοσιογράφου.Πριν τρεις ημέρες μια ακόμα έρευνα (Ινστιτούτο Reuters) μας είπε ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, η ιστορία που είδαμε το πρωί του  Σαββάτου (15/6)  στις οθόνες μας δίνει μια απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό..

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…