Newsroom

Newsroom

Γροθιά στο στομάχι το μήνυμα του Αλμπάνη: «Η προσφώνηση είναι πρώην καρκινοπαθής. Αν και καλύτερα όχι»

«Γιατί γράφετε ανοησίες και ξυπνάτε δυσάρεστες μνήμες; λογικά για το καλό μου ε;» - Ο γνωστός ηθοποιός εξηγεί τη σημασία του να μην στιγματίζουμε τους ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη με το καρκίνο και έχουν βγει νικητές, ως «καρκινοπαθείς».

Albanis

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, για τους ανθρώπους που έχουν περάσει τον γολγοθά της μάχης με τον καρκίνο, κοινοποίησε ο Αντίνοος Αλμπάνης προς τον κόσμο.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει αρχικά στα μέσα κοινωνικού δικτύου, στο οποίο φαινόταν ευδιάθετος και ξέγνοιαστος, να καπνίζει έξω στο μπαλκόνι του στη Λισαβόνα.

Αμέσως, μια χρήστης του Τwitter έσπευσε να τον επιπλήξει που καπνίζει «όντας καρκινοπαθής» και που πετάει μάλιστα το τσιγάρο του κάτω.

«Αγαπητέ Αντίνοε όντας καρκινοπαθης συνεχίζεις κ καπνίζεις? Κ μάλιστα πετάς κ το τσιγάρο κάτω».

Ο Ντίνος Αλμπάνης έχει μιλήσει πολλές φορές για τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, από την οποία μάχη βγήκε νικητής.

Είναι συνεπώς το λιγότερο άστοχο, να τον επιπλήττει ο καθένας για τις επιλογές του, ακόμη και αν αυτές μπορεί να φαίνονται σε ορισμένους, επιβλαβείς. Έχει το ίδιο δικαίωμα όπως κάθε άνθρωπος, να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχει το παρελθόν του σαν διαρκή υπενθύμιση για το ποιος ήταν κάποτε και πώς θα πρέπει να ζει.

«δεν είμαι καρκινοπαθής. γιατί γράφετε ανοησίες και ξυπνάτε δυσάρεστες μνήμες; λογικά για το καλό μου ε; λογικά με αγάπη ε; και όχι δεν πέταξα κάτω το τσιγάρο. ηρεμήστε» της απαντάει ο Ντίνος Αλμπάνης.

Αυτή του τη θέση, μαζί με μια έμμεση παράκληση προς τους ανθρώπους που έχουν στο περιβάλλον τους αγαπημένους, πρώην καρκινοπαθείς, να μην τους θυμίζουν τον εφιάλτη που πέρασαν, να μην τους στιγματίζουν ως «καρκινοπαθείς», εξέφρασε ο ηθοποιός μέσα από την επόμενη ανάρτησή του.

«δεν αποκαλούμε έναν άνθρωπο που δεν νοσεί, καρκινοπαθή» εξηγεί. «Η προσφώνηση είναι πρώην» προσθέτει στη συνέχεια. «Αν και καλύτερα όχι». Και το μήνυμα του είναι σαφές.

Δείτε την ανάρτησή του:

«μάθημα ελληνικών
μέρα πρώτη:
καρκινοπαθής
είναι ο πάσχων από καρκίνο

μάθημα διακριτικότητας
μέρα πρώτη:
δεν αποκαλούμε έναν άνθρωπο
που δε νοσεί, καρκινοπαθή

αν θέλουμε να αναφερθούμε
σε κάποιον που κάποτε νόσησε,
Ντί

Και μαζί και μια ευχή «σου εύχομαι να μη νοσήσεις ποτέ».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…