Newsroom

Newsroom

«Γροθιά στο στομάχι» οι εικόνες με τα νεκρά ελάφια στη Ρόδο – Σκληρές φωτογραφίες

Προφανώς και αναμφίβολα να σωθούν πρώτα οι άνθρωποι αλλά με αυτές τι ψυχές;

pexels sieds haven 12992246

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το νησί της Ρόδου με απανθρακωμένα ελάφια που «έσβησαν» με τον πλέον τραγικό τρόπο από την πύρινη λαίλαπα στο νησί.

«Έχουμε απώλειες αλλά δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής διότι δεν μπορούμε να πάμε στις περιοχές αφού η φωτιά μαίνεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα, Φιλήμωνας Ζαννετίδης επισημαίνοντας ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου καλή.

5936351

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, αρκετά ελάφια, όπως και αρκετά αιγοπρόβατα, έχουν πέσει θύματα της πυρκαγιάς που μαίνεται για έβδομη ημέρα. Η συγκεκριμένη περιοχή από όπου ξεκίνησε η φωτιά, το δάσος Απολλώνων-Λαέρμων, είναι από τους κυρίους βιότοπους των ελαφιών της Ρόδου.

5936344 scaled

«Ελπίζουμε ότι πολλά από τα ελάφια που βρίσκονταν σε αυτήν τη δασική περιοχή να έχουν καταφέρει να σωθούν διαφεύγοντας σε άλλες διπλανές δασικές περιοχές. Γενικότερα, πάντως, η ζημιά που έχει υποστεί το οικοσύστημα του νησιού από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη αλλά το μέγεθος της καταστροφής θα διαφανεί μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Ζαννετίδης.

5936350

Υπενθυμίζεται πως επείγουσα έκκληση να βοηθήσουν οι κάτοικοι της Ρόδου Αφάντου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα ελαφάκια που καταφτάνουν τρομαγμένα, πεινασμένα και διψασμένα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αφορμή μια φωτογραφία της Μάρως Χατζημανέττα που κυκλοφόρησε στο Facebook. Τα ζωάκια τρομαγμένα από τη φωτιά που κατακαίει το νησί αναζητούν νερό και τροφή.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της Μάρως Χατζημανέττα που κυκλοφόρησε στο Facebook. Σε σχετικό ποστ μια χρήστης γράφει:

«Παιδιά SOS όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα, μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν, Είναι πεινασμένα και φοβισμένα, Η φωτογραφία είναι από Αφάντου σήμερα τα ξημερώματα ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν».
Elafi Facebook

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου – Εντοπίστηκε σε κατάσταση μέθης

astynomiaa

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου – Εντοπίστηκε σε κατάσταση μέθης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής εντόπισαν τη γυναίκα να βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας μέθης…

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε χωριό του Ερυμάνθου

ksylodarmos xr

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε χωριό του Ερυμάνθου

Αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του,…