Γρηγόρης Ψαριανός ή, μήπως, Λουκάς Σιδηρόπουλος;

cover
NewsRoom 06/12/2014 | 10:39

Ποιος είναι, λοιπόν, ο Ψαριανός; Ελπίζω να μην είναι αυτός που γράφει στο facebook με το ψευδώνυμο Λουκάς Σιδηρόπουλος, γιατί αν είναι, τότε έχει γράψει, με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, τα εξής: «Ρε καθίκια, δωσίλογοι, μνημονιακοί μερκελιστές, γιατί εμποδίζετε το δικαίωμα ενός νέου να σπουδάσει; Κι όχι ΜΟΝΟ αυτού του ηρωικού νέου αγωνιστή... Αύριο, που θα θέλει να 'σπουδάσει' ο ισοβίτης δολοφόνος, ο Κασιδιάρης και ο κάθε φασίστας εγκληματίας, ο σίριαλ κίλερ ή βιαστής, ο μαφιόζος θεριστής με το καλάσνικοφ, ο τύπος που γαμούσε τα παιδιά του στην υπόγα που τα 'χε δεμένα; ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν είναι κι αυτοί; Δεν πρέπει να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους για Μόρφωση; Δε θα πάμε με τη Ζωίτσα, τον Τασούλη και τους άλλους βουλευτές της Αριστεράς και της προόδου να κάνουμε κάνα μπουρμπουτσουλούκι, να κάψουμε κάνα δυο Κολωνάκια και λίγα Εξάρχεια;».

Το κείμενο το έφερε στην επιφάνεια η «Εφημερίδα των Συντακτών» την Τετάρτη και μέχρι την Πέμπτη δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση. Ελπίζω ότι μέχρι την Παρασκευή που θα διαβάζετε αυτό το κείμενο ο Ψαριανός θα έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν είναι ο Λουκάς Σιδηρόπουλος. Το ελπίζω ακόμη κι εγώ, που έχω τη χειρότερη γνώμη για τον Ψαριανό. Ελπίζω ότι ο άνθρωπος που έχει κάτσει στα βουλευτικά έδρανα δύο κομμάτων της Αριστεράς δεν δημοσίευσε ποτέ εμέσματα επιπέδου Ηλία Κασιδιάρη. Ακόμη κι εγώ, που παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τη διολίσθησή του, ελπίζω ότι ο Ψαριανός ήταν και παραμένει ένας γραφικός διάδοχος του Θεόδωρου Πάγκαλου και ότι δεν έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα του φασισμού.

Μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Λουκά Σιδηρόπουλου, ας δώσουμε τον λόγο σε άλλα κυνηγόσκυλα του καθεστώτος, στον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, που έγραψε στο facebook ότι υπάρχει υποκρισία γύρω από το θέμα του Ρωμανού και ότι ο απεργός πείνας «επιδιώκει πολιτικό εκβιασμό». Το να βάζει ένας νέος άνθρωπος σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα εκεί στη Ν.Δ. το εκλαμβάνουν ως καπρίτσιο, ως πολιτικό παίγνιο. Απολύτως φυσιολογική αντίδραση, το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κανείς από τους Παπαμιμίκους, από τα παιδιά που βγήκαν από τον δοκιμαστικό σωλήνα της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ και των ΜΚΟ.

Ο Γιώργης ο Τράγκας δεν χρησιμοποιεί facebook και άλλες τέτοιες φλωριές, τα λέει όλα με τη φωνούλα του από το ραδιόφωνο. Δεν γίνεται να πάει στα ΤΕΙ ο Ρωμανός, έκραξε ο Γιώργαρος. Αν πάει, θα τον ακολουθούν πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα πρέπει να μπαίνουν και μέσα στις αίθουσες. Να σπουδάσει εξ αποστάσεως ο Ρωμανός κι αν δεν θέλει, να γίνει υποχρεωτική σίτιση κι αν πεθάνει, θα φταίνε όσοι του συμπαραστέκονται. Δολοφόνοι είναι, κατά τον Τράγκα, οι συμπαραστάτες του Ρωμανού.

Ο Παπαμιμίκος με τον Τράγκα έχουν τουλάχιστον το θάρρος να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα. Ο Λουκάς Σιδηρόπουλος;