Γρηγοράκος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι …επτάψυχο"

«Επτάψυχο» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ αναφερόμενος στις εσωτερικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «όποιος διαφωνεί,…

grigorakos 5

«Επτάψυχο» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ αναφερόμενος στις εσωτερικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «όποιος διαφωνεί, θα έπρεπε να φύγει μόνος του». «Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να το διαλύσουν το 1989, προσπάθησαν να το διαλύσουν δύο φορές το 2012, φέτος στις 25 Μαΐου και την 1η Σεπτέμβρη, στις 2 του μήνα και χθες. Αλλά είναι επτάψυχο και κάποιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τους καιρούς! Είναι κάποιοι από το ’80, την εποχή που όλα ήταν εύκολα και η θάλασσα γιαούρτι» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος στο Βήμα Fm.

«Δεν υπάρχουν εύκολα πράγματα σήμερα. (ερώτηση: «ο Παπανδρέου;») Και ο Παπανδρέου και όλοι αυτοί του 1981, αλλά δεν μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα του 1981. Στέκεται κάθε φορά στα πόδια του και παίρνει μια ανάσα και τα λέω και στο ΠΑΣΟΚ ότι το σύστημα αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο. Οφείλει και ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη αυτά να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα. Στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ; Στηρίζουν την κυβέρνηση; Θέλουν να πάμε να εκλέξουμε τώρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα; Θέλουν κάποιοι να πάμε σε εκλογές ή σε μια σβούρα του «πάρτα όλα»; Όταν παίξαμε αυτό το παιχνίδι, υπήρχε και η δραχμούλα και κάτι μπορούσαμε να δώσουμε τότε. Τώρα, τι κάνεις; Ψέματα και χαρτούρα στον αέρα, όπως αυτά που έλεγε χθες ο Τσίπρας; Και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποκαλύψει το ρόλο του Τσίπρα και όλων αυτών που έχουν πάει με τον Τσίπρα.

Το «παραβάν» (που είπε ο κ. Βενιζέλος) είναι το 8% και η Ελιά. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Και ευχαριστώ δημόσια τα παιδιά της Ελιάς που έδωσαν τη μάχη. Πού πήγαν αυτοί που κόπτονται για το ΠΑΣΟΚ; Τους είδατε να δώσουν καμία μάχη; Τους είδατε να βγαίνουν στα κανάλια; (Αναφέρομαι) σε όλους αυτούς που βγαίνουν και λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, και σε υπουργούς και βουλευτές και σε όλους αυτούς που μπάζουν πόδια στο ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε κάθε μέρα να επιβεβαιώνουμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Μπήκαμε στο Μνημόνιο με την ασφυκτική πίεση της τρόικα και του ΔΝΤ. Ποιοι είναι αυτοί που το θέλουν; Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλει! Υπάρχουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που λένε ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική και συσχετισμούς ή να φύγει από την κυβέρνηση ή να πάει να φτιάξει μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει προς τα αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό! Αυτοί δεν είναι αριστεροί! Και αν τα στελέχη αυτά που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να παραμείνουμε στο ΔΝΤ – γιατί με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν βγαίνει ποτέ από το ΔΝΤ και την επιτήρηση – είναι 13,5 έως 17 δις αυτά που υπολογίστηκαν (σ.σ.: οι εξαγγελίες Τσίπρα) και δεν βλέπουμε ποτέ την έξοδο από το ΔΝΤ τότε. Ούτε το 2050. Βεβαίως (υπάρχει πολιτική πρόθεση). Και αυτοί που βάζουν τον Τσίπρα να τα πει αυτά, είναι αυτοί που είχαν βάλει και τον Γιώργο να τα πει! Στις κυβερνήσεις του, έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Τι είπε ο Τσίπρας χθες; «Λεφτά υπάρχουν». Ποιοι ήταν αυτοί; Μία ήταν η κυρία Κατσέλη. Και όλοι όσοι έχουν πάει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν τότε με τον Γιώργο».

«Πρέπει να συνεχίσει (το ΠΑΣΟΚ) να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποδώσει και η κυβέρνηση κάποιο έργο. Να μην κάνει τα λάθη που κάνει, αλλά λάθη κάνουμε όλοι και μάλιστα όταν είμαστε κυβέρνηση κάνουμε περισσότερα, διότι δεν είμαστε απ’ έξω.

Με ποιον θα πάει ο κ. Τσίπρας, όμως, να κάνει κυβέρνηση; Δεν πρέπει να το μάθει ο κόσμος αυτό; Με τους ΑΝΕΛ θα πάει; Είναι πιο αριστερό αυτό από το σημερινό;» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος και συνέχισε:

«Αριστερό και προοδευτικό είναι ότι (το ΠΑΣΟΚ) κρατάει την Ελλάδα όρθια σήμερα. Και ο Βενιζέλος δεν μπαίνει στη διαδικασία αυτή (σ.σ.: να διώξει τους διαφωνούντες), για κάποιους λόγους και προσωπικούς και φιλοσοφικούς. Και πιστεύω ότι ο Βενιζέλος ποτέ δεν θα διαγράψει κανέναν. Αλλά όταν διαφωνείς με κάποιον, σηκώνεσαι και φεύγεις μόνος σου, για λόγους αξιοπρέπειας.

Είναι η μοναδική φορά (χθες) που το ΠΑΣΟΚ συνήλθε σε όργανα και δεν υπήρχε γραμματέας. Είναι ιστορικό το ατόπημα που έκανε ο γραμματέας. Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει «δεν θέλω». Δεν ξέρω τι δουλειά είχε, αλλά αυτό το ιστορικό κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται εξ απαλών ονύχων».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…