Newsroom

Newsroom

Γρίφος με τον Καντάφι

Ο εκπρόσωπος του Μ. Καντάφι δήλωσε πως υπήρξε πρόταση να μεταβεί ο γιος του “συνταγματάρχη”, Σααντί, στους αντικαθεστωτικούς για να…

libya

Ο εκπρόσωπος του Μ. Καντάφι δήλωσε πως υπήρξε πρόταση να μεταβεί ο γιος του “συνταγματάρχη”, Σααντί, στους αντικαθεστωτικούς για να διαπραγματευθεί τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης. “Οχι” στο τελεσίγραφο παράδοσης
Θρίλερ για τις προθέσεις του γιου του Καντάφι, Σααντί, αλλά και του ίδιου του Λίβυου ηγέτη ως προς το αν επιδιώκουν ή όχι διαπραγματεύσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Σύγχυση προκλήθηκε καθώς αρχικά ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη, Αμντέλ Χακίμ Μπελχάτζ, ισχυρίστηκε ότι ο Σααντί διαπραγματεύεται τους όρους της παράδοσής του, εν συνεχεία το CNN μετέδωσε πως σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο γιος του Καντάφι ανέφερε πως δεν προτίθεται να παραδοθεί και, τελικά, ο εκπρόσωπος του Μουαμάρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραήμ, δήλωσε πως ο Λίβυος συνταγματάρχης προσφέρθηκε να στείλει τον γιο του στους εξεγερμένους για να διαπραγματευτεί τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης.
Ο Ιμπραήμ απέρριψε επίσης το τελεσίγραφο των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως “κανένα έντιμο έθνος δεν θα δεχόταν τελεσίγραφο από ένοπλες συμμορίες”.
Στελέχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, απέρριψαν την ιδέα του ΟΗΕ να αναπτυχθεί στη χώρα διεθνής στρατιωτική παρουσία.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό ο ΥΠΕΞ του Μ. Καντάφι συνελήφθη χθες στο αγρόκτημά του που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης.
ΤΡΙΠΟΛΗ
Εκρηξη με 4 νεκρούς
Τέσσερις μαχητές των εξεγερμένων σκοτώθηκαν σε έκρηξη κοντά στην Τρίπολη την ώρα που οι Λίβυοι πολίτες γιόρταζαν το Εϊντ αλ Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού. Τα αίτια της έκρηξης στη λιβυκή πρωτεύουσα δεν είναι σαφή – ορισμένοι κάτοικοι είπαν ότι επρόκειτο για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από πιστούς του Καντάφι, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι πυροτεχνήματα προκάλεσαν από ατύχημα την ανάφλεξη της δεξαμενής καυσίμων ενός οχήματος, όπως μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο “Αλ Τζαζίρα”.
ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤH ΛΙΒΥΗ
Συζητήσεις για τη στήριξη της χώρας
Σύντομα αναμένεται να αρθούν οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ
Σήμερα ξεκινά στο Παρίσι διεθνής σύνοδος “Φίλοι της Λιβύης”, όπου μέλη της λεγόμενης ομάδας επαφής για τη Λιβύη, διάφορες χώρες -συμμετέχει και η Ρωσία- και οργανισμοί θα συζητήσουν για την υποστήριξη της πολιτικής και οικονομικής ανοικοδόμησης της χώρας μετά τον εξάμηνο εμφύλιο.
Οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε έξι λιμάνια, τέσσερις πετρελαϊκές εταιρείες και άλλα 10 νομικά πρόσωπα στη Λιβύη πρόκειται να αρθούν, ενδεχομένως από αύριο, δήλωσαν χθες διπλωμάτες κρατών-μελών της ΕΕ.
Η Γαλλία ζήτησε χθες από τον ΟΗΕ να αποδεσμεύσει 1,5 δισ. ευρώ από τους λιβυκούς πόρους οι οποίοι είναι δεσμευμένοι στη Γαλλία, σύμφωνα με γαλλική κυβερνητική πηγή. Την ίδια ώρα, η Ρώμη αποδέσμευσε 500 εκατ. ευρώ για τη Λιβύη, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φράνκο Φρατίνι.
Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε φρικτές συνθήκες στην Τρίπολη, χωρίς πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλειά τους στην Τρίπολη, ανακοίνωσε χθες η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
http://www.ethnos.gr

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…