Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων για τους ειδικούς

Τις τελευταίες μέρες του έτους λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση αν πρέπει ή όχι να συνεχιστεί το lockdown.   

sxoleia kleista koronaios covid

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον τόσο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μέσω του ethnos.gr, όσο και ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, δεν τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, καθώς, όπως τονίζουν, αν αυτό συμβεί τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, ο Α. Χατζάκης (καθηγητής επιδημολογίας του ΕΚΠΑ), μιλώντας σήμερα στο OPEN TV, υποστήριξε πως τα σχολεία δεν έπρεπε να κλείσουν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα σχολεία δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στον αριθμό των κρουσμάτων. 

 

Πάντως, μιλώντας σήμερα στο OPEN TV και  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και αν συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα. 

 

Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορονοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο. Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει». «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

 

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…