Newsroom

Newsroom

Greek Mafia: Οι διάλογοι των εκτελεστών

Με κυνισμό φαίνεται πως αντιμετώπιζαν τις εκτελέσεις των θυμάτων τους τα μέλη της Greek Mafia, όπως αυτό αποτυπώνεται από διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

italian mafia walking with gun 2zl5wtelc5wl7dk8

Ίχνη άφησαν οι εκτελεστές που κατέληξαν στις συλλήψεις και στις ταυτοποιήσεις για τα συμβόλαια θανάτου για τη Greek Mafia.

Συγκεκριμένα, τα ίχνη που άφησαν στην μοτοσυκλέτα οι εκτελεστές το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα της Βοιωτίας της δολοφονίας Σκαφτούρου ήταν αυτή που ξεδίπλωσε την έρευνα

Από το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι στην επιφάνεια της μπαταρίας της μοτοσικλέτας υπήρχαν τρία τμήματα αποτυπωμάτων που ταυτίζονται με τα αποτυπώματα 39χρονου Γεωργιανού. Πρόκειται για σεσημασμένο που έχει παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, διακίνηση μεταναστών και κατοχή όπλων.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Σκαφτούρου άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το όχημα, ενώ έσπασαν και τα τζάμια του σπιτιού του. Η ταυτοποίηση του 39χρονου έγινε αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Η ίδια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται και στη δολοφονία του Ρουμπέτη και του κουνιάδου του στις 7 Ιουνίου του 2023 στον Κορυδαλλό. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποιούσε ο Ρουμπέτης ήταν πλήρους θωράκισης, ωστόσο, κατά την εκτέλεση της πράξης το παράθυρο της πόρτας του οδηγού ήταν ανοιχτό έως τη μέση, με αποτέλεσμα να διαπεραστεί η θωράκιση. Στις 13 Ιουνίου του 2023 το θωρακισμένο όχημα, το κλειδί και η άδεια κυκλοφορίας αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρίας ΜΜΕ στην οποία ανήκει.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κατά την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας ότι μπροστά από το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Ρουμπέτης, μέσα στο κλειστό πάρκινγκ του σπιτιού του, βρισκόταν σταθμευμένο και ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου. Το στοιχείο αυτό έδειξε στους αστυνομικούς ότι Ρουμπέτης και Σκαφτούρος διατηρούσαν σχέσεις μεταξύ τους και ενδεχομένως να είχαν κοινούς εχθρούς.

Την ίδια στιγμή κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο, ήταν αυτά που οδήγησαν τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση τριών ανθρωποκτονιών και μίας απόπειρας ανθρωποκτονίας. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κάτοχος των τηλεφώνων είχε συμμετάσχει στην παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη στο πλαίσιο προετοιμασίας της επιχείρησης εξόντωσής του. Παράλληλα στίγμα απο το κινητό βρέθηκε να ενεργοποιείτε κοντά στο σπίτι ατόμου που είχε θεωρηθεί ύποπτο και για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου

Όσο αφορά στο κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Ασπρόπυργο, εκτός από τα κινητά ανιχνεύθηκε γενετικό αποτύπωμα και ακόμη ενός προσώπου. Πρόκειται για 28χρονο ομογενή από τη Γεωργία που η Ασφάλεια Κατερίνης ταυτοποίησε ως έναν από τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 47χρονου ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, Θόδωρου Μαυρόπουλου.

Ο διάλογος

Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που κατέγραψαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στα συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ 21χρονου, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, με 20χρονο. Ο 21χρονος εμφανίζεται να καυχιέται για τη συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες.

Ειδικότερα, εμπλέκονται:

Στην ανθρωποκτονία Ελληνα και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών προσώπων στις 25/4/22 στα Σκούρτα Βοιωτίας.
Στην ανθρωποκτονία δύο Ελλήνων στις 7/6/23 στον Κορυδαλλό.
Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Ελληνα, στις 3/7/23 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας.

Στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στις 10/6/23 στον Ασπρόπυργο, χώροι που ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου θύματος και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στις 16/6/23, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος:

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω
20χρονος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;
21χρονος: Ναι, εγώ
20χρονος: Και;
21χρονος: Αυτά
20χρονος: Πως αισθάνεσαι:
21χρονος: Πολύ καλά
20χρονος: Μπράβο, μπράβο
21χρονος: Έτσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι
20χρονος: Ναι ε;
21χρονος: Ξέρεις έναν που με λέει…
20χρονος: Ναι αυτός, μεγάλος μάγκας είναι
21χρονος: Μεγάλος είναι; Ναι ε;
20χρονος: Μεγαλύτερος μάγκας από αυτόν δεν υπάρχει
21χρονος: Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες
20χρονος Ω…